Αίτημα για άνοιγμα ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους

 
Χανιά, 9-8-2019
Αριθ. Πρωτ: 143  
Προς: Δνση Αθμιας Εκπσης
Ν Χανίων, ΔΟΕ
Κοιν: Μέλη μας, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Αίτημα για άνοιγμα ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους

Ο νόμος 4589/2019, που αφορά το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στην παρ.1β του άρθρο 66 σχετικά με τις μεταβατικές διατάξεις αναφέρεται ότι <<Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί.>>

Ο Σύλλογός μας έχει πάρει θέση ενάντια στο νόμο του προσοντολογίου και απαιτεί το διορισμό όλων των αναπληρωτών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε αβεβαιότητα. Οι συνάδελφοί μας τελούν υπό την ομηρία της ολιγωρίας της απελθούσας κυβέρνησης και της συνέχειας των πρακτικών αυτής από τη νέα διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας. Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ανάρτηση πινάκων αναπληρωτών, ούτε πινάκων διορισμών ενώ δεν γίνεται καμία συζήτηση για να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις.

Η ανακοίνωση «κλειδωμένων» πινάκων τόσο στη Γενική Αγωγή όσο και στην Ειδική Αγωγή καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου. Αρκετοί συνάδελφοι λόγω συνήθως τεχνικών προβλημάτων βρέθηκαν να μην έχουν καταθέσει δήλωση ενώ τόσα χρόνια δούλευαν στην εκπαίδευση. Αυτοί οι συνάδελφοι σύμφωνα με τις διαρροές του Υπουργείου για κλειδωμένους πίνακες θα μείνουν για άλλη μια χρονιά άνεργοι. Αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο. Το Υπουργείο μετακυλίει τις ευθύνες του στον ΑΣΕΠ και το αντίστροφο, για το ζήτημα της κατάρτισης πινάκων με τελικούς αποδέκτες τους συναδέλφους μας και κατ’ επέκταση τα σχολεία καθώς εκφράζουμε έντονα την ανησυχία μας για έγκαιρη στελέχωση.

Απαιτούμε:
  • Να ανοίξει το σύστημα για να καταθέσουν αίτηση όλοι οι συνάδελφοι
  • Προσμέτρηση του Συνόλου της προϋπηρεσίας
     
    Για το ΔΣ

    Ο Πρόεδρος 
    ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

     Ο Γενικός Γραμματέας
     ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.