Σχετικά με τις δίκες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα παρευρέθηκε εις ένδειξη στήριξης τόσο στην εκπαιδευτικό που δέχτηκε την βάναυση δολοφονική επίθεση και η υπόθεση δικάζονταν χτες, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, όσο και στις 4 συναδέλφισσες νηπιαγωγούς οι οποίες μηνύθηκαν με την κατηγορία <<πρόκλησης ψυχολογικών τραυμάτων>> σε μαθητή κατά την διδασκαλία του μαθήματος <<Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις >>.

Η απόφαση του δικαστηρίου και η ποινή που επεβλήθη στον δράστη, για 4 χρόνια χωρίς αναστολή, ο οποίος αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες για: επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του, παραβίαση δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, είναι σεβαστή αλλά δεν μπορεί να μας ικανοποιεί. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές μας μένουμε απροστάτευτοι χωρίς νομικό πλαίσιο και διδάσκοντας σε σχολικές μονάδες οι οποίες υπολειτουργούν. Ελλείψεις καταγράφονται καθημερινά σε εκπαιδευτικό αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό. Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστούν και τα προβλήματα της σχολικής στέγης, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και οι συνεχείς περικοπές από την πλευρά της κυβέρνησης, το παζλ της εκπαίδευσης δεν φαίνεται να τελειώνει.

Το δεύτερο περιστατικό που εκδικάστηκε σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου αποτελούσε ένα από τα πολλά περιστατικά επιδίωξης εμπλοκής εξωσχολικών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παρόλο που η δική αναβλήθηκε για τις 16 Ιούνη, οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε τον παιδαγωγικό ρόλο και να καταθέσουμε την επιστημονική διάσταση επί του θέματος. Είναι οξύμωρο ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και βραβευμένο με Παγκόσμια διάκριση, να μην χαίρει της αναγνώρισης που πρέπει.

Οι γονείς είναι σύμμαχοί στον αγώνας μας για ένα καλύτερο σχολείο. Μοιράζονται τις αγωνίες μας για το μέλλον των παιδιών τους και είναι σημαντικός ο ρόλος τους και η προσφορά τους στο σχολείο. Όμως, ο ρόλος τους είναι διακριτός και σταματά εκεί που αρχίζει η ευθύνη του εκπαιδευτικού.
Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
O Γ. Γραμματέας
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.