Συμβασιούχοι Κοινοφελούς


Για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων των ΟΤΑ

Μπροστά σε νέο γύρο μαζικών απολύσεων βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας. Το έργο χιλιοπαιγμένο, οι απολύσεις βαφτίζονται “λήξεις των συμβάσεων”, για εργασία, που όμως είναι πάγια και διαρκή, χρήσιμη και αναγκαία για όλη την κοινωνία. Σε όλη τη χώρα για πάνω από 30.000 συναδέλφους εργαζόμενους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τελειώνουν οι παρατάσεις που είχαν πάρει το καλοκαίρι και απολύονται. Δίπλα τους χιλιάδες ακόμα παρατασιούχοι, απολύονται ή κρατιούνται με τα ασφαλιστικά μέτρα δίνοντας σκληρό αγώνα για να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Με την εργασία τους, οι συμβασιούχοι (8μηνα, παρατασιούχοι, κλπ.) καλύπτουν βασικές ανάγκες στους δήμους, όπως φαίνεται και από πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και του Δήμου Χανίων (557/25-9/2019)

Ο νέος γύρος απολύσεων και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι μέσο για να εξασφαλισθούν τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Οι συμβασιούχοι κρατούνται σε διαρκή ομηρία. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή, με την  πολιτική της  συνεχίζουν να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε προσωρινούς, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι μόνιμες και αναγκαίες.

Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών σε όλες τις βαθμίδες για τη γραμματειακή και γενική υποστήριξη με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα σχολεία. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κωφεύει σε αυτό το πάγιο αίτημα, με την ικανοποίηση του οποίου αποδεσμεύεται χρόνος υπέρ του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώνονται οι απαραίτητες διοικητικές και άλλες εργασίες.

Οι υπεύθυνοι της γραμματειακής υποστήριξης και γενικών καθηκόντων αποδεδειγμένα βοηθούν στη λειτουργία των σχολείων, και συνεισφέρουν στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου. 

Ο ΣΕΠΕ Χανίων κατανοώντας την αγωνία των συναδέλφων αλλά και την πραγματική ανάγκη για κάλυψη του συνόλου των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, διεκδικεί:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, με προκήρυξη νέου διαγωνισμού με μοριοδότηση και κυρίαρχο κριτήριο την προϋπηρεσία.
  • Άμεση πρόσληψη εργαζομένων γραμματειακής υποστήριξης και γενικών καθηκόντων.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων (τραπεζοκόμοι, σχολικοί φύλακες κ.λ.π.).
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 Ο Γενικός Γραμματέας
 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.