Απόφαση Εκτ. Γενικής Συνέλευσης




Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου συζητήθηκε διεξοδικά το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη βουλή το Υπουργείο Παιδείας και επιδιώκει την αναγνώριση επαγγελματικής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των τίτλων σπουδών των Κολεγίων με τους τίτλους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας.

Η ισοδυναμία των τίτλων των Κολεγίων με τους τίτλους ανώτατης εκπαίδευσης δεν αποτελεί υποχρέωση του Κράτους απέναντι στην οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν, αλλά πολιτική απόφαση της κάθε Κυβέρνησης αφού μέχρι σήμερα τον έλεγχο των προϋπόθεσεων αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας των πτυχίων, μεταπτυχιακών και διδακτορικών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής έχει αποκλειστικά ο ΔΟΑΤΑΠ (Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης). Όλα γίνονται για να δημιουργήσουν ένα νέο τοπίο στη δημόσια εκπαίδευση με απώτερο σκοπό την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και το άνοιγμα των πυλών της δημόσιας εκπαίδευσης για πτυχιούχους ιδιωτικών κολεγίων.

Η Συνέλευση αποφάσισε 
Ο Μ Ο Φ Ω Ν Α και:
·  Καλεί τη ΔΟΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 31 Γενάρη και πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλεία. Πανελλαδική σύσκεψη συλλόγων και ΕΛΜΕ στο μεγάλο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού της Αθήνας.
·      Καλεί ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ να προκηρύξουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση φέρει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα με προοπτική συνέχισης και απεργιακής κλιμάκωσης.
·      Πραγματοποίηση εκδήλωσης σε σχέση με τις εξελίξεις για την Κοινωνική Ασφάλιση.
·  Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία καλλιτεχνικής-πνευματικής δημιουργίας της ΕΕΔΥΕ με τίτλο: «Για Μεσόγειο θάλασσα γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης των λαών. Ένωσε κι εσύ τη φωνή σου στην πάλη των λαών ενάντια στον πόλεμο, στη φτώχεια και τον ξεριζωμό».

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου:

·   Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου. Όχι στο «προσοντολόγιο». Κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013.
· Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.
·   Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Όχι στην αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση. Να καταργηθεί όλο το αυταρχικό – αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, εσωτερικής, εξωτερικής, σχολείων και εκπαιδευτικών.  Κατάργηση της ΑΔΙΠΔΕ. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή για όλους τους εργαζομένους. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο.
·   Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά του 13ου μισθού και της 13ης σύνταξης. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου.

Για το Δ.Σ.
        Ο  Πρόεδρος            
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ   
     Ο  Γενικός Γραμματέας
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.