Διαφυλάσσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα


<<Οι ώρες κατά τις οποίες οι εκπαιδευτικοί αλληλεπιδρούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων στα οποία διδάσκουν, να είναι από τις 8πμ έως και τις 2μμ ή από τις 10πμ έως τις 4μμ. >>

Όπως ήταν αναμενόμενο δεν άργησαν να αρχίσουν οι αυθαιρεσίας και οι προτροπές για εργασία εκτός νομικού πλαισίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο υποδείγματα εβδομαδιαίου προγραμματισμού του εκπαιδευτικού που δόθηκαν στους εκπαιδευτικούς του νομού από συντονιστή εκπαιδευτικού έργου. Εν ολίγοις, στα υποδείγματα ακολουθείτε η οδηγία του υπουργείου όπου οι εκπαιδευτικοί εργάζονται σε Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 8πμ-12πμ ή 8πμ-2μμ ενώ προτείνεται να υλοποιούνται Σύγχρονες εξ αποστάσεως συνεδρίες με τους μαθητές για την επίλυση αποριών σε απογευματινή βάση 5μμ-7μμ.

Ο ασκός του Αιόλου ανοίγει με πρόφαση την χρονική συγκυρία και ξεκινά από την καταστρατήγηση του εργασιακού ωραρίου μας από εδώ και στο εξής. Για μας είναι ξεκάθαρο. Για μας δεν τίθεται σε συζήτηση η οποιαδήποτε απογευματινή εξ αποστάσεως εργασία ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.
Όλο το πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης συνεχίζει να χτίζεται σε σαθρές βάσεις καθώς ενισχύεται μέσω της Σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης η κοινωνική ανισότητα. Το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει ότι πάνω από 600 χιλιάδες μαθητές έχουν εγγραφή στο ΠΣΔ ενώ δεν κάνει κουβέντα αν έχουν παρθεί τα απαραίτητα μέτρα για την καθολική εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που διεκδικεί η εκπαιδευτική κοινότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους να μη συναινέσουν σε κανένα προγραμματισμό και σχεδιασμό επικοινωνίας με τους μαθητές τους σε ώρες εκτός του θεσμικά κατοχυρωμένου εργασιακού ωραρίου 8πμ με 2μμ (10πμ με 4μμ). Οι ώρες κατά τις οποίες οι εκπαιδευτικοί αλληλεπιδρούν με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τμημάτων στα οποία διδάσκουν, να είναι από τις 8πμ έως και τις 2μμ ή από τις 10πμ έως τις 4μμ. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε ούτε προτείνουμε τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε οποιαδήποτε διαδικασία η οποία προτείνεται να γίνει Σαββατοκύριακο.

Ενθαρρύνουμε τους εκπαιδευτικούς να ακολουθήσουν τις υποδείξεις μας και επαναλαμβάνουμε ότι η χρήση των εκπαιδευτικών πλατφορμών εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (e-me, e-class κ.ά.) προτείνονται καθώς εξασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων (από Phishing, Vishing ) όμως δε δεσμεύουν σε καμία περίπτωση τα σχολεία να μη συνεχίσουν να αξιοποιούν στην παρούσα φάση τις μεθόδους και τα εργαλεία που έχουν ήδη αναπτύξει.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας
 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.