Απαράδεκτη ενέργεια η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου



Μετά το αλαλούμ και το φιάσκο (2 αλληλοαναιρούμενων εγκυκλίων) για παροχή δωρεάν τάμπλετ σε κάθε μαθητή που δεν έχει, έρχεται να παιχτεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η δεύτερη πράξη του θεατρικού δηλαδή να πετάξουν πλέον το μπαλάκι στους Δήμους και στους διευθυντές των σχολείων. Έτσι στο άρθρο 27, δίδεται η δυνατότητα στη σχολική επιτροπή του εκάστοτε δήμου να μπορεί να προβεί στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού εφόσον υπάρχει αιτιολογημένο αίτημα του διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας, από το οποίο προκύπτει το απολύτως αναγκαίο πλήθος των φορητών συσκευών (laptops, notebooks, netbooks ή tablets) ή/και συνδέσεων διαδικτύου, οι οποίες απαιτούνται για τη στήριξη μαθητών που έχουν ανάγκη.”

Η Κυβέρνηση ουσιαστικά καλεί να διαθέσουν οι σχολικές επιτροπές τα χρήματα κι αν δεν φτάνουν να τσοντάρει, όπου μπορεί, και ο Δήμος. Χωρίς έξτρα επιχορήγηση, χωρίς νέα κονδύλια απλά με μια ωραιότατη διαταγή... Άσχετα με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις δωρεές που πήρε το υπουργείο Παιδείας. Στους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς θα διαθέσει αέρα κοπανιστό!

Η δαπάνη αυτή θυμίζει τα Δωρεάν δεδομένα για την πρόσβαση των μαθητών στις πλατφόρμες του υπουργείου. Στις παλτφόρμες αυτές η προβολή περιεχομένου που έχει ενσωματωθεί από άλλες πήγες (πχ: video στο youtube, σύνδεσμοι σε άλλες σελίδες) χρεώνεται κανονικά! Για πολλοστή φορά η κα. Κεραμέως επέλεγε τον φθηνό επικοινωνιακό εντυπωσιασμό, παραπλανώντας και προκαλώντας σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα και στις χιλιάδες οικογένειες μαθητών.

Στο άρθρο 48 της ίδιας ΠΝΠ αναφέρεται ότι “κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και ειδικά για το σχολικό έτος 2019-2020, μπορεί να παρέχεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, με εξαίρεση το χρονικό διάστημα από τη Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 έως και την Τρίτη του Πάσχα, 21 Απριλίου 20 ”. Το υπουργείου δεν υποχρεώνει τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση το διάστημα των εορτών αλλά το αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εκπαιδευτικού. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετάσχουν σε καμία διαδικασία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης το διάστημα των διακοπών του Πάσχα.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας οφείλει να σοβαρευτεί. Τα ζητήματα των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης και συνολικά της δημοκρατίας δεν είναι για επικοινωνισμούς κατακτήθηκαν με αίμα και καλό είναι να μην υπάρχει τέτοια αλαζονεία από την πλευρά τους. Όσοι υπουργοί, εν μέσω πανδημίας, προσδοκούν να περάσουν ότι πιο αντεργατικό και αντιεκπαιδευτικό στα θέματα παιδείας υλοποιώντας, όχι ένα εθνικό σχέδιο που απαιτείται σήμερα αλλά, την κομματική τους ατζέντα, να ξέρουν πως οι συνθήκες αλλάζουν και η σημερινή αδύναμη, για όλους εμάς στιγμή, θα μετατραπεί σε ένα δυναμικό πλεονέκτημα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας
 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.