Για την επαναλειτουργία των σχολείων


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

έπειτα από τρεις μήνες περιορισμού λόγω της υγειονομικής απειλής καλούμαστε να επιστρέψουμε στις σχολικές μας μονάδες. Όλοι φανταζόμασταν ότι το υπουργείο θα είχε την υπευθυνότητα να λάβει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα εγκαίρως και όχι να υποβάλει τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας στο πείραμα ελέγχου μεταδοτικότητας.

Σήμερα όλοι οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε στα σχολεία μας. Στο φυσικό χώρο εργασίας μας αφήνοντας πίσω τις διαδικασίες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αφού δεν είναι απαραίτητες πια. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων οφείλουν να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν για τον τρόπο λειτουργίας της σχολικής τους μονάδας.

α) Οι ΣΔ θα πρέπει να καταγράψουν σε πρακτικό την αντίθεσή τους για την εισαγωγή κάμερας στην τάξη. Σας κοινοποιούμε το πρακτικό πρόταση του ΔΣ του συλλόγου μας https://sepe-chanion.blogspot.com/2020/05/h.html ενώ αντίστοιχο (για δημοτικά και νηπιαγωγεία) έχει αποσταλεί και από τη ΔΟΕ http://doe.gr/%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%cf%8c%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%85/?fbclid=IwAR0dTLlL86ASfStHN3Ri__3TSU7pKrcdeGQg4DgP2P6vG__nES3vc-IfobY.

β) Για τους μαθητές που θα απουσιάζουν οι ΣΔ θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα διατηρήσουν επαφή με το σχολείο. Σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε την εργασία εκτός εργασιακού ωραρίου.

γ) Σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας κάνουν χρήση των ειδικών αδειών η Δ/νση Εκπ/σης οφείλει να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε ο ΣΔ θα πρέπει να εισηγηθεί την αναμόρφωση του προγράμματος λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Αυτό μπορεί να αφορά ειδικότητες που απουσιάζουν αλλά και εκπαιδευτικό μιας ολόκληρης τάξης.

δ) Σχετικά με το υγειονομικό υλικό είμαστε σε επικοινωνία με τους Αντιδημάρχους Παιδείας όλων των δήμων και για το συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε καταθέσει πρόσκληση σε τηλεδιάσκεψη. Διεκδικούμε :

  • Μέσα ατομικής προστασίας. Οι Δήμοι πρέπει να εξασφαλίσουν για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό δωρεάν κατάλληλες μάσκες, γάντια και ατομικά αντισηπτικά.

  • Διαγνωστικά τεστ να πραγματοποιούνται μαζικά στις σχολικές μονάδες για αποτελεσματική ανίχνευση και προστασία του συνόλου των πολιτών.

  • Καθαριότητα και απολύμανση σε όλα τα σχολεία καθημερινά.

  • Οι καθαρίστριες να είναι παρούσες στη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας σε όλα τα σχολεία. Θα πρέπει υποχρεωτικά σε κάθε διάλειμμα να καθαρίζονται όλες οι επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και οι τουαλέτες για τις οποίες πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα απολύμανσης και καθαριότητας.

  • Να υπάρχει επάρκεια στα κατάλληλα υλικά καθαριότητας.

  • Να υπάρξει πρόγραμμα για την κατασκευή του αναγκαίου αριθμού κατάλληλων τουαλετών σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών και εκπαιδευτικών.

ε)Στις αίθουσες διδασκαλίας όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών (απόσταση 1,5μ. μεταξύ των μαθητών) ακόμα και αν οι μαθητές είναι λιγότεροι από δεκαπέντε (15) χωρίζονται σε δύο υποτμήματα.

στ)Δεν δεχόμαστε καμία έκπτωση στο υγειονομικό υλικό η οποία μπορεί αν βάλει σε κίνδυνο τη δική μας ζωή ή των μαθητών μας.

ζ) Σε περίπτωση που συνάδελφοι αναπληρωτές δέχονται πιέσεις για έξωση στις 21 Ιουνίου παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.