28η Οκτωβρίου - Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός

 



Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 2020 βρίσκει τη δημόσια εκπαίδευση έρμαιο της υγειονομικής κρίσης, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό και ουσιαστικά μέτρα προστασίας (15 μαθητές ανά τμήμα) της δημόσιας υγείας ενώ χιλιάδες λειτουργικά κενά παραμένουν ακάλυπτα. Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τα εργασιακά δικαιώματά μας να καταπατούνται και την κύρια κατοικία απροστάτευτη στα χέρια των τραπεζών από το νέο πτωχευτικό κώδικα που προωθείται. Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου βρίσκει τις φασιστικές ιδέες και τους φασίστες απομονωμένους και περιθωριοποιημένους από το λαό ενώ η καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης δικαιώνει τους αγώνες μας.

Οι πολεμικές συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και οι χιλιάδες άνθρωποι που ακολουθούν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, το θάνατο και την ανέχεια δεν έχουν τελειωμό. Αυτοί που εξέθρεψαν το φανατισμό, επιχειρούν τώρα να ελέγξουν οικονομικά τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Μ. Ανατολής. Χιλιάδες ζωές χάνονται στα παγωμένα νερά της Μεσογείου, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τα δεινά του πολέμου ενώ κάποιοι συνεχίζουν να καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Το 1940 ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στο φασισμό και το ναζισμό. Οι περισσότεροι έτρεχαν να καταταχθούν. «Με το χαμόγελο στα χείλη πάνε οι φαντάροι μας μπροστά», όπως λέει και το τραγούδι. Έτσι γράφτηκε το παλλαϊκό ΟΧΙ. Από τους εθελοντές και τους στρατιώτες. Εκεί γράφτηκε το ΟΧΙ. Στο μέτωπο, στα σύνορα.

Το ηρωικό έπος της Αλβανίας και της Εθνικής Αντίστασης, που ξεκίνησε από τα βουνά της Αλβανίας και συνεχίστηκε με το κατέβασμα της ναζιστικής σημαίας από την Ακρόπολη από το Μανόλη Γλέζο και το Λάκη Σάντα, ακολούθησαν τα Συσσίτια Αλληλεγγύης για τους πεινασμένους και εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, στις πόλεις και τα βουνά με τον ένοπλο αγώνα και το αντάρτικο κατά του φασισμού.

Σήμερα πρέπει να φωνάξουμε «Ποτέ ξανά φασισμός, ποτέ ξανά ναζισμός», να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τη δημοκρατία, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία και Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα για αξιοπρεπή εργασία για όλους, το σεβασμό και την διαφύλαξη των κατακτήσεων του ελληνικού λαού.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.