Απαντήσεις σε ερωτήματα

 

Οι συνθήκες που βιώνουμε μέρα με την ημέρα γίνονται όλο και δυσκολότερες. Το υπουργείο Παιδείας μας έχει αφήσει αβοήθητούς έχοντας την απαίτηση να στηρίξουμε μόνοι, χωρίς σχεδιασμό και χρηματοδότηση το Δημόσιο Σχολείο. Οι πρώτες εβδομάδες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν διαφέρουν πουθενά με όσα βιώσαμε στην προηγούμενη καραντίνα. Το διοικητικό συμβούλιο συγκέντρωσε και απαντά στις ερωτήσεις των συναδέλφων σχετικά με όσα τους προβληματίζουν στην οργάνωση και λειτουργία του σχολείου που καλούμαστε να υπηρετήσουμε.

Πότε συνεδριάζουν οι Σύλλογοι Διδασκόντων;

Όπως προβλέπεται στο άρθ. 15 του ΠΔ79 οι ΣΔ συνεδριάζουν εντός εργασιακού ωραρίου και μόνο. Στη δεδομένη συγκυρία καθώς το ωράριο μας έχει μετακυληθεί ο μόνος διαθέσιμος χρόνος συνεδριάσεων είναι από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ, ώρες που το σχολείο είναι ανοικτό και διοικητικά. Σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις πριν τις 11πμ και μετά τις 5.30μμ, όπως ούτε και τα Σαββατοκύριακα.

Παρουσιολόγια εκπαιδευτικών

Καλούμε τους διευθυντές να δηλώνουν απόντες μόνο όσους συναδέλφους κάνουν χρήση αδειών.

Πολλοί συνάδελφοί μας καθημερινά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον ήχο και την εικόνα στην προσπάθειά τους να συνδεθούν με τους μαθητές.

Απουσιολόγια μαθητών

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη χρεώνουν απουσίες στους μαθητές που αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες και αδυνατούν να συνδεθούν στις ψηφιακές τάξεις και δραστηριότητες της σχολικής τους μονάδας. Το υπουργείο οφείλει να προμηθεύσει με τεχνολογικό εξοπλισμό όλους τους μαθητές και να τους παρέχει δωρεάν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ποιοι εκτελούν διοικητικό έργο;

Το διοικητικό έργο της σχολικής μονάδας το υλοποιεί ο διευθυντής, ο υποδιευθυντής και όποιος άλλος από το ΣΔ του έχει ανατεθεί με πράξη του ΣΔ διοικητικό έργο. Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί δύναται να εκτελέσουν διοικητικό έργο σύμφωνα με τον Ν.1566/85 εφόσον τους ανατεθεί.

Πώς καλύπτει ο σύλλογος και η ΔΟΕ συνδικαλιστικά τα μέλη της;

Τόσο η ΔΟΕ όσο και ο τοπικός Σύλλογος εκπαιδευτικών σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τους συναδέλφους μας στέκεται δίπλα τους με ανακοινώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συνεντεύξεις στον τύπο, πορείες και Στάσεις Εργασίας, ακόμα και Απεργίες.

Παρέχει δε και νομική κάλυψη όποτε κριθεί αναγκαίο.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.