Τα διαγγέλματα μέσω ηλεκτρονικής τάξης δεν κρύβουν την πραγματική κατάσταση των σχολείων

 



Με θράσος και υποκρισία ο Πρωθυπουργός, η Υπουργός και η Υφυπουργός Παιδείας επέλεξαν μέρα πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας να πείσουν την κοινωνία ότι όλα πάνε καλά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Η επικοινωνιολόγοι της κυβέρνησης χρησιμοποίησαν ακόμα και τους μικρούς μαθητές του 8ο Δημοτικού Σχολείου των Χανίων για να πραγματοποιήσουν ένα διαφορετικό διάγγελμα καταστολής προς τους πολίτες.

Η κ. Κεραμέως με μεγάλη χαρά δήλωνε στους μαθητές ότι 54.000 ψηφιακές τάξης της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι σε λειτουργία την ώρα της δικής της επικοινωνίας με τους μαθητές. Δεν ανέφερε ποτέ πόσοι από τους περίπου 700.000 μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων δεν είχαν καταφέρει να συνδεθούν. Από την πλευρά μας κατ επανάληψη έχουμε δηλώσει ότι τεχνολογικής φύσεως και όχι μόνο είναι οι αιτίες που μεγάλη μερίδα μαθητών ακόμα και στο νομό Χανίων δεν επικοινωνεί με τους εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να οξύνεται η εκπαιδευτική ανισότητα.

Αν μας δίδονταν η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μία ερώτηση προς τους καλεσμένους της Στ τάξης αυτή θα ήταν, γιατί το υπουργείο τόσο καιρό έχει αφήσει πάνω από 30 μαθητές του σχολείου μας αβοήθητους; Γιατί τα 12 τάμπλετ ήρθαν από δωρεές και όχι από το υπουργείου; Γιατί δεν υποστηρίζονται ισάξια οι πρόσφυγες που υπάρχουν και στο δικό μας σχολείο αλλά και σε άλλα;

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (σύγχρονη και ασύγχρονη) αποτελεί εκπαιδευτικό εργαλείο. Η φυσική τάξη είχε και θα έχει αποκλειστικό και πρωτεύοντα ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία είτε αυτό αρέσει στη ηγεσία της ΝΔ είτε δεν αρέσει. Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της εξ αποστάσεως επικοινωνίας ο εκπαιδευτικός της τάξης αποσκοπούσε να φέρει τους μαθητές του σε επικοινωνία με πρόσωπα και θεσμούς, όπως είχε πράξει και στο παρελθόν (πάλι εν μέσω καραντίνας) όπου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δηλώνουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίσει να διεκδικεί σχολεία ανοικτά και ασφαλή για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Με τμήματα των 15 μαθητών, μόνιμες προσλήψεις του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, τον αναγκαίο αριθμό προσωπικού καθαριότητας, την αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας στο 5% του ΑΕΠ και δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, μπορούμε να μιλάμε για εκπαιδευτική πολιτική που έχει στο κέντρο το Δημόσιο και Δωρεάν σχολείο.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.