Για τη μετακίνηση του Προέδρου και 8 νοσηλευτών του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας»

 


Πριν λίγες μέρες, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και στη συνέχεια η ΕΙΝΑΠ  αποκάλυψαν και κατήγγειλαν την απαράδεκτη ενέργεια της διοικήτριας να διενεργήσει ΕΔΕ για τους γιατρούς του νοσοκομείου επειδή ασθένησαν πάνω στο καθήκον. Η απόφαση αυτή  είχε, μάλιστα και την κάλυψη του διοικητή της 1ης ΥΠΕ.

Μετά την κατακραυγή, η συγκεκριμένη ΕΔΕ ανακλήθηκε, τουλάχιστον προσωρινά.

Σήμερα όμως επιχειρείται μια νέα απαράδεκτη δίωξη. Με απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ μετατίθεται σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και … Ακτινολόγος) ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και οκτώ νοσηλευτές. Προφανώς, η απόφαση που επέχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, γίνεται για εκδικητικούς λόγους που αφορούν τη συνδικαλιστική του δράση, και ιδιαίτερα για την αποκάλυψη των ευθυνών της Διοικήτριας και της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί.

Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και ταυτόχρονα αδίστακτη. Πανικόβλητη γιατί αντιλαμβάνεται τις εγκληματικές της ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη. Αδίστακτη γιατί προσπαθεί με αυταρχισμό και τρομοκρατία να φιμώσει τους υγειονομικούς, που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες και την κωμικοτραγική της προσπάθεια να τις μεταθέσει  πάνω στους υγειονομικούς.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως με τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα τρομοκρατήσει και θα φιμώσει τους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης, είναι πάρα πολύ γελασμένη. Ίσα-ίσα που οι εκδικητικές αυτές ενέργειες είναι έμμεση ομολογία της ενοχής της.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, όπως και άλλα ΔΣ Συλλόγων Εκπαιδευτικών, καταγγέλει την εκδικητική απόφαση για τη μετακίνηση των εργαζόμενων του «Αγίου Σάββα» και απαιτεί την άμεση ανάκληση της.

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και ταυτόχρονα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την πραγματική ενίσχυση σε χρηματοδότηση, υποδομές και προσωπικού του ΕΣΥ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.