Ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός της αφαίμαξης και της άγριας λιτότητας δεν θα περάσει

 


Πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις! Γενναία ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας-Παιδείας-Ασφάλισης!


Έχει περάσει ήδη ένας μήνας καραντίνας και παρά τις απαγορεύσεις βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη φάση στην εξέλιξη της πανδημίας. Ο απολογισμός είναι τραγικός. Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όριά τους και οι ελλείψεις σε προσωπικό και ΜΕΘ αναδεικνύονται με τον πιο τραγικό τρόπο.

Τα σχολεία με απόφαση της κυβέρνησης δεν θα επαναλειτουργήσουν πριν το νέο έτος. Επιβεβαιώνεται καθημερινά πόσο δίκιο είχαν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και τα σωματεία μας όταν ζητούσαν άμεσα μέτρα προστασίας με μείωση των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε όλους και ένταξη υγειονομικού προσωπικού σε κάθε σχολική μονάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα κυβέρνηση και υπουργείο κινήθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση. Το μόνο μέτρο που πήραν ήταν να αυξήσουν τους μαθητές ανά τμήμα σε 25, μάσκες και καραντίνα.

Καθημερινά αποδεικνύεται στα μάτια όλο και περισσότερων ότι η μόνη έγνοια αυτής της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων , των ΜΜΕ και των Κλινικαρχών. Τα επιτελεία της κυβέρνησης της ΝΔ δεν χάνουν ούτε στιγμή, προχωρώντας με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση όλης της αντιλαϊκής ατζέντας.

Δεν το κρύβει άλλωστε καθώς η επιβεβαίωση αυτών των αντιδραστικών , νεοσυντηρητικών επιλογών έρχεται με την κατάθεση του οικονομικού προϋπολογισμού για το νέο έτος που ψηφίζεται στη βουλή 11-15 Δεκέμβρη. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα είναι οι περικοπές για την Υγεία. Αντί για κατεπείγουσα αύξηση των δαπανών για προσλήψεις προσωπικού και νέες ΜΕΘ, για να μην ξεπεραστεί το μαύρο ρεκόρ του Νοέμβρη μέσα στους κρύους μήνες του χειμώνα, περικόπτονται 600 εκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο και για την Παιδεία όπου η μείωση των δαπανών θα φτάσει το 7,7%.

Λεφτά όμως υπάρχουν για να επιδοτήσουν με εκατομμύρια την Aegean και τις διάφορες εταιρίες που λυμαίνονται τα αεροδρόμια, όπως επίσης υπάρχουν και για να μπορούν να δοθούν κρατικές εγγυήσεις για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών με το σχέδιο Ηρακλής. Όχι όμως για τις συγκοινωνίες που καθημερινά χρησιμοποιεί ο κόσμος για να πάει στις δουλειές του.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει επίσης μείωση στις δαπάνες για το υπουργείο Εργασίας για την κοινωνική ασφάλιση ανοίγοντας τον δρόμο για το πέρασμα των επικουρικών συντάξεων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Που πάνε όμως τα λεφτά; Όσο μειώνονται τα κονδύλια του υπουργείου Εργασίας, τόσο αυξάνονται οι δαπάνες για εξοπλισμούς για να παραγγελίες από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ για μαχητικά αεροπλάνα και φρεγάτες.

Απέναντι σε αυτές τις επιλογές είναι ώρα να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ώστε τα πράγματα να πάνε στην αντίθετη κατεύθυνση. Μόνο έτσι θα υπάρξει διέξοδος από την μαυρίλα της πανδημίας που θεωρείται ευκαιρία για να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα και νομοθετήματα χωρίς αντιδράσεις .

Απέναντι σε αυτή την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης απαιτούμε:

  • Γενναία χρηματοδότηση και μόνιμές μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • Να μην περάσει ο προϋπολογισμός του 2021 που τη πιο κρίσιμη στιγμή βάζει μαχαίρι σε μισθούς, συντάξεις και εργασιακά δικαιώματα.

  • Ζητάμε από την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να κηρύξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να κηρύξουν άμεσα απεργία στις 15/12, ημέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού.

  • To Δ.Σ του ΣΕΠΕ Χανίων προγραμματίζει στις 15/12 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα λόγω της υγειονομικής απειλής.

  • Κάτω ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός!

Αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία του λαού μας!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.