Καμία επέκταση ωραρίου Ουσιαστικά μέτρα διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας

 



Με μια αιφνιδιαστική απόφαση, χωρίς κάποια εξήγηση η νέα Υφυπουργός Παιδείας προχώρησε σε τροποποίηση της ώρας αποχώρησης στο Νηπιαγωγείο στο υποχρεωτικό πρόγραμμα από τη 1.00μ.μ. που ισχύει σύμφωνα με το Π.Δ. 79, στη 1.10μ.μ. Χωρίς κάποια αιτιολόγηση,αυξάνει το διδακτικό ωράριο και προσθέτει ένα δεκάλεπτο σε όσους/’οσες νηπιαγωγούς υπηρετούν σε τμήματα υποχρεωτικού πρωινού προγράμματος.

Πριν από λίγες μόνο μέρες το Υπουργείο κάλεσε τους Σ.Δ. να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν την σταδιακή άφιξη και αποχώρηση των μαθητών για την αποφυγή συνωστισμού στην έισοδο των σχολείων.

Οι Σ.Δ. των Νηπιαγωγείων με συνεδριάσεις στις 8-1-21 έχουν αποφασίσει και διαμορφώσει τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών με γνώμονα:

  • το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων,

  • το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών,

  • τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολικής μονάδας (συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, μη συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, αριθμό εισόδων, αριθμό τμημάτων, μεταφορά μαθητών με λεωφορεία – ταξί, απόσταση από όμορα δημοτικά κ. ά.)

  • τη δημιουργία συνθηκών για την αποφυγή του συνωστισμού γονέων – κηδεμόνων λόγω COVID 19 έξω από τις σχολικές μονάδες, και αυτό τους καλούμε να συνεχίσουν να κάνουν.

Αυτό το μέτρο το μόνο που θα πετύχει, εκτός από αναστάτωση στην λειτουργία των σχολείων που οργανώθηκε με βάση το Υγειονομικό πρωτόκολλο κατά της διασποράς του covid-19, θα είναι μεγαλύτερο συνωστισμό εκεί όπου υπάρχουν συστεγαζόμενα δημοτικά με νηπιαγωγεία, ενώ θα δημιουργήσει δυσκολίες στους γονείς που έχουν παιδιά σε διαφορετικές βαθμίδες και φοιτούν σε μη συστεγαζόμενα σχολεία αφού θα πρέπει να βρίσκονται ταυτόχρονα και στα δύο.

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Χανίων καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση αυτή του ΥΠΑΙΘ , η οποία λαμβάνεται εν μέσω πανδημίας, στη μέση ακριβώς του τρέχοντος σχολικού έτους και χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότης, τις νηπιαγωγούς και το συνδικαλιστικό τους φορέα την Δ.Ο.Ε. και απαιτεί την άμεση απόσυρσή της.

Εφόσον το Υπουργείο προχωρήσει στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου, καλύπτουμε τους νηπιαγωγούς συναδέλφους της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας με 10λεπτη καθημερινή Στάση Εργασίας ώστε να μην εφαρμοστεί από κανέναν η νέα υπουργική απόφαση: «Τροποποίηση ώρας αποχώρησης νηπιαγωγείου» (Αρ.Φ7/3625/Δ1). Σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο θα σας σταλεί και υπόδειγμα πρακτικού.

Καλούμε το Δ.Σ της ΔΟΕ και τους Συλλόγους Π.Ε να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις ώστε να μην επιτρέψουμε την εφαρμογή της και να απαιτήσουμε την άμεση απόσυρσή της

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.