Κυρία Υπουργέ. Ο εκβιασμός και η τρομοκρατία που ασκείτε θα μας βρουν όλους μαζί απέναντι σας. Συμμετέχουμε όλοι στην απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε.

 


Συστηματική επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών έχει θέση σε εφαρμογή η Υπουργός Παιδείας, μετά τον πανικό που έχει προκαλέσει στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία-αποχή από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση.

Οι απειλές της για πειθαρχικές διώξεις της Δευτέρας 22/2 , «ξεχνώντας» ότι η απεργία-αποχή καλύπτει πλήρως τους συναδέλφους ώστε να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης, απαντήθηκαν με την ομοθυμία όλων για αγώνα ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά σχέδιά της.

Χθες, επιστρατεύτηκε η γκεμπελική μέθοδος των «διαρροών» «ανώτατου στελέχους» του Υ.ΠΑΙ.Θ. στο σύνηθες φερέφωνο, ιστοσελίδα που ασχολείται με την εκπαίδευση, σχετικά με επικείμενη διάταξη νόμου που προβλέπει ότι «Οι εκπαιδευτικοί που θα απέχουν από την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων θα αποκλείονται από τη διεκδίκηση θέσεων Στελεχών Εκπαίδευσης (Διευθυντών Σχολείων , Διευθυντών Εκπαίδευσης , Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης κλπ)».Δυστυχώς για την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. υπάρχει απάντηση. Πρόκειται για την απόφαση 559/2020 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την οποία δικαιώνεται υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος που είχε αποκλειστεί από τις κρίσεις επιπέδου Διεύθυνσης επειδή συμμετείχε στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για την αξιολόγηση.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει τις αήθεις μεθόδους εκφοβισμού που χρησιμοποιεί η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. όπως επίσης και τα φαινόμενα τρομοκράτησης των συναδέλφων από τις Διευθύνσεις Π.Ε. Φωκίδας, Βοιωτίας και Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τους προειδοποιούμε ότι για μια ακόμη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι με την υπερήφανη στάση των εκπαιδευτικών.

Όπως με την αταλάντευτη στάση τους οι εργαζόμενοι ανάγκασαν σε κατάργηση της «(ν)τροπολογίας» Γεροβασίλη, έτσι και τώρα τα σχέδια εκφοβισμού θα μείνουν στα χαρτιά.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίνουμε ενωμένοι τη μάχη υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης. Συμμετέχουμε όλοι, στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης που οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε διάλυση.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενημέρωση για τις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΔΟΕ

Κάρτα Εκπαιδευτικού ΔΟΕ Εκπτώσεις σε καταστήματα των Χανίων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.