Κινητοποίηση 1 Απρίλη - Στάση Εργασίας

 


Τόσο καιρό προτείνουμε - διεκδικούμε - κινητοποιούμαστε, ώστε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Κυβέρνηση να λάβουν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά η Κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας αδιόρθωτοι!

Η Κυβέρνηση επιλέγει να ανοίγει και να κλείνει τα σχολεία με τους ίδιους όρους λειτουργίας των σχολείων του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου – Νοεμβρίου χωρίς να αναλογίζεται τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς – δυστυχώς για όλους/ες - είχαμε πολλούς φίλους και συγγενείς ασθενείς, διασωληνωμένους ακόμα και απώλειες ζωών.

Το υπουργείο Παιδείας περιορίστηκε στην διάθεση των μασκών προστασίας και στα παγούρια των μαθητών ενώ δεν πήρε ούτε ένα άλλο μέτρο για την συνέχεια των μαθημάτων με ανοιχτά σχολεία.

Συνεχίζουν με επικοινωνιακούς όρους να χειρίζονται την τραγική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ως προς τη λειτουργία των σχολείων στο πλαίσιο της πανδημίας, παρουσιάζοντας μια εικόνα κανονικότητας, χωρίς στην ουσία να λαμβάνει, ακόμα και τώρα, κανένα μέτρο, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοιχτά με ασφάλεια. Οι πολιτικές επιλογές και προτεραιότητες που θέτει η ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αναδεικνύουν με εμφατικό τρόπο την αδιαφορία για παροχή των βασικών κοινωνικών αγαθών σε όλους τους πολίτες και μαθητές ισότιμα, την αδιαλλαξία και την εμμονή σε καταστροφικές επιλογές για την κοινωνία επιχειρώντας κορυφαία ζητήματα, που αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, να τα «κρύψουν κάτω από το χαλί».


Τη θέση των ουσιαστικών μέτρων παίρνουν τα ατομικά τεστ και η «ατομική ευθύνη» που δεν απολείπουν από το οπλοστάσιο της Κυβέρνησης. Η εβδομαδιαία χρήση των ατομικών τεστ εργαλειοποιείται και επιβάλλεται υπό την απειλή προς την κοινωνία του παρατεταμένου lock down σε λιανεμπόριο, επιχειρήσεις, εστίαση, τουρισμό και δικαστήρια.

Συνολικά από τις 8 Μάρτη μέχρι σήμερα τα κρούσματα εκπαιδευτικών και μαθητών στο νομό Χανί



ων είναι 15 εκπαιδευτικοί και 39 μαθητές μας ενώ αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται χωρις ουσιαστικά μέτρα συνιστά εγκληματική αμέλεια της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση έστω και τώρα να συναισθανθεί τι κάνει και να προχωρήσει τώρα σε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε η λειτουργία των Σχολείων να είναι τέτοια, που θα ελαττώνει κατά πολύ τους κινδύνους.

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και να μείνουν ανοιχτά και ασφαλή. Με μέτρα όμως και όχι με επικοινωνιακές ανακοινώσεις και πειραματισμούς.



Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ :

Α) Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων διασφάλισης της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές ανά τμήμα και έναν μαθητή ανά θρανίο, προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και πλήρη κάλυψη υγειονομικών–καθαριστικών μέσων, αραίωση των μαθητών στα μέσα μεταφοράς στο 50% πληρότητας, με δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς πρέπει να έχουν οι εκπαιδευτικοί. Ειδική μέριμνα για τα σχολεία ειδικής αγωγής που έμειναν ανοικτά και ανοχύρωτα.

Β) Αύξηση δαπανών, μέσω της ενίσχυσης του τακτικού προϋπολογισμού, για τη δημόσια εκπαίδευση.

Γ) Κάλυψη όλων των αναγκών σε τεχνολογικό εξοπλισμό των εκπαιδευτικών και μαθητών. Προσαρμογή των εκπαιδευτικών αντικειμένων και μαθημάτων για ουσιαστική εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εφόσον απαιτηθεί ξανά. Αναπροσαρμογή της ύλης και σχεδιασμός κάλυψής της τους επόμενους μήνες.

Δ) Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης. Να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τη λειτουργία των σχολείων. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, αξιοποίηση άδειων δημόσιων και δημοτικών χώρων, μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας. Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αύξηση των δαπανών για τη λειτουργία των σχολείων και την εκπαίδευση.

Ε) Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών. Δωρεάν τεστ στον λαό.

Στ) Μαζικές μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

Ζ) Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

Η) Να δοθούν όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα, από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, για την εικόνα της διασποράς του ιού στα σχολεία της χώρας και των δεδομένων καταγραφής κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.


Την Πέμπτη 1 Απριλίου συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο κηρύσσει (3ωρη διευκολυντική Στάση Εργασίας 1μμ - 4μμ) με συγκέντρωση στις 1μμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων.


Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 


Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Κάτω τα χέρια από τους απεργούς! Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Χανίων για καθαίρεση συναδέλφου υποδιευθυντή που συμμετέχει στην απεργία – αποχή!

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

Ενιαία κείμενα φάση 2

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.