Ψήφισμα - Καταγγελία


Τις απειλές που είχε εκτοξεύσει προ μηνών
για εισαγγελείς και μηνύσεις έκανε πράξη ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χ. Άνθης. Ο συνάδελφος Σπύρος Θύμης, αιρετός της ΕΛΜΕ Κέρκυρας στο ΠΥΣΔΕ μέχρι τις εκλογές - παρωδία, κλήθηκε στην ασφάλεια για να παραλάβει την κατάθεση του Χ. Άνθη και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί καθώς ζητείται η ποινική δίωξή του ως ηθικός αυτουργός (!!!) για ανάρμοστα και καταδικαστέα σχόλια που γράφτηκαν που γράφτηκαν από τρίτο πρόσωπο κάτω από ανάρτηση ειδησεογραφικής ιστοσελίδας σχετική με καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Η ολοφάνερα εκδικητική μήνυση, είναι γεμάτη από γελοίες και ανυπόστατες κατηγορίες και σε καμία περίπτωση δεν έχει στόχο να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του Χ. Άνθη. Ο στόχος της είναι η τρομοκράτηση κι ο εκφοβισμός, όποιου του εναντιώνεται, σε κάθε έναν που διαφωνεί μαζί του και με τις πρακτικές του. Παίρνοντας αέρα, από το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που επιβάλλει παντού η κυβέρνηση, απαγορεύοντας συναθροίσεις, συγκεντρώσεις, εκλογές, έτσι και ο Χ. Άνθης, νομίζει ότι με μηνύσεις και απειλές θα σιωπήσει το συνδικαλιστικό κίνημα και κάθε φωνή που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων.

Αλλά το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε τρομοκρατείται, ούτε σιωπά!

Ακούραστα θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στους ντόπιους δοτούς τοποτηρητές της. Είναι βαθιά γελασμένοι, όσοι νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε τις αιτίες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, να αντιπαλεύουμε την εφαρμογή των μέτρων που υποβαθμίζουν την εκπαίδευση, να αγωνιζόμαστε για τα εργασιακά μας δικαιώματα, να διεκδικούμε το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Αυτός είναι ο εκλεκτός του Υπουργείου Παιδείας (και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ), υπεύθυνος για τη μόρφωση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κέρκυρας. Οι προϊστάμενοι του θα κλείνουν άραγε για πολύ ακόμη αυτά και μάτια;

Ο εκλεκτός του Υπουργείου Παιδείας θέλει να επιβάλει τη σιωπή αξιοποιώντας κάθε τρόπο. Δε θα του κάνουμε τη χάρη!

Καλούμε τους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν αυτές τις μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής. Δεν είναι προσωπική υπόθεση, είναι μία ακόμη επίθεση απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τη δράση του. Καλούμε τα Σωματεία και τους Συλλόγους των εργαζομένων να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον διωκόμενο συνάδελφο και να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η μήνυση.

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.