Να παραιτηθούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί που κληρώθηκαν για τις θέσεις των αιρετών. Τα διορισμένα μέλη να κάνουν πραξη τη δήλωσή τους.

 



Η «εκλογική διαδικασία»-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 βρήκε απέναντί της το ηχηρό ράπισμα της συντριπτικής αποχής – 95% στην α/θμια εκπαίδευση- που επιφύλαξαν εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ και ΕΒΠ ως απάντηση στην αδιάλλακτη στάση, την αλαζονεία της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και τα αθέμιτα μέσα που χρησιμοποίησε στην προσπάθειά της να πιέσει τους εκπαιδευτικούς, που μαστίζονται από την αντιεκπαιδευτική πολιτική της, να ψηφίσει αυτούς που δεν ήταν υποψήφιοι.

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. αντιμέτωπη με τη βούληση των «εκλεγμένων» να παραιτηθούν και την άρνηση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής για τις θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, προχώρησε σε μια ακόμη απαράδεκτη ενέργεια. Προχώρησε στη συγκρότηση των Υ.Σ. περιλαμβάνοντας στα μέλη τόσο τους ήδη παραιτημένους αιρετούς όσο και συναδέλφους που δεν είχαν καν υποβάλει αίτηση για τις θέσεις των διορισμένων μελών.

Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης στις 29 Μάρτη το ΠΥΣΠΕ Χανίων ανασυγκροτήθηκε. Οι θέσεις των διορισμένων μελών από τους Μπολιουδάκη Αριστειδή, Σταυρουλάκη Μανώλη, Μαζοκοπάκη Δώρα και Κουτσουράκη Κατερίνα, παραμένουν. Στις θέσεις των αιρετών μελών του κλάδου τοποθετήθηκαν με κλήρωση οι Κατζουράκη Σμαραγδή, Μαντωνανάκη Μαριάνθη, Παπαϊωάνου Δήμητρα και Σουλίδου Σοφία. 

Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε αδυναμία κατανόησης του προβλήματος που η ίδια δημιούργησε και θεωρεί ότι με 5% συμμετοχή στις αρχαιρεσίες στην Π.Ε. , λιγότερο από 2% στα Χανιά «εκφράστηκε το σώμα» και εκλέχτηκαν αιρετοί.

Για αυτό έσπευσε να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση το κατάπτυστο άρθρο 123 το οποίο του λύνει τα χέρια αφού δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια «εφόσον δεν είναι η δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του διορισμού τους ή παραίτησής τους».

Η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την μη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, κάνει χρήση όσων προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, που κλήθηκαν για τις θέσεις των αιρετών από απευθείας τοποθέτηση ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και δημοκρατικής εκπροσώπησης των Συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις ντροπιαστικές αυτές θέσεις, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.

Κανένας συνάδελφος μετά την παραίτηση των αιρετών δεν πρέπει να αναλάβει ούτε να δεχτεί την ανάθεση από την πλευρά της διοίκησης, τόσο για τη θέση του αιρετού όσο και για τη θέση των διορισμένων μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια αλλά ούτε και στα Διευρρημένα ΠΥΣΠΕ.

Είναι σαφές ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι δυνατό να λειτουργούν ούτε με «αιρετούς» που είχαν δηλώσει ότι δεν είναι υποψήφιοι, ούτε με σφετεριστές της αιρετής εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών αλλά ούτε και με διορισμένα μέλη (κάτω από συνθήκες δημοκρατικής εκτροπής).

Καλούμε τα Διορισμένα Μέλη να κάνουν πράξη την από 22/2/2021 δημόσια δήλωσή τους για παραίτηση από τις θέσεις τους και να δηλώνουν <<κώλυμα>> απέχοντας από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς που ορίστηκαν χωρίς αίτησή τους με κλήρωση με την 29/03/2021 Αρ. Πρωτ.: Φ.30/2725 απόφαση του ΠΔΕ Κρήτης, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους άμεσα.

Δεν επιτρέπουμε στην πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. να επιτύχει την αποπομπή των αιρετών από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Οι πραγματικές εκλογές και η ανάδειξη των νέων αιρετών του κλάδου, θα πραγματοποιηθούν μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων λόγω πανδημίας με τη δυνατότητα στους υποψήφιους να επικοινωνούν με τους συναδέλφους προεκλογικά και με διά ζώσης ψηφοφορία.



------------------------------------------------------------------------

Υπόδειγμα παραίτησης



Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Χανίων στο οποίο ορίστικα έπειτα από απόφαση του ΠΔΕ Κρήτης με την 29/03/2021 Αρθ. Πρωτ: Φ.30/2725 χωρίς αίτησή μου. Παραιτούμαι συντασσόμενη/ος με την απόφαση της ΔΟΕ και του ΣΕΠΕ Χανίων για λόγους δεοντολογίας γιατί διορίστηκα σε θέση που πρέπει να κατέχει εκλεγμένος


Ο/Η δηλ.........

------------------------------------------------------------------------

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 
 Ο Γενικός Γραμματέας

ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.