ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ!

 

Άνοιγμα σχολείων με πραγματικά μέτρα προστασίας και κάλυψη των αναγκαίων όρων για την μόρφωση όλων των παιδιών

 ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Η κυβέρνηση ανοίγει όλα τα σχολεία, όπως τα έκλεισε, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας. Θεωρεί κόστος και σπατάλη ό,τι έχει να κάνει με την προστασία και τις ανάγκες μας: Την κατανομή των μαθητών, σε ολιγομελή τμήματα, μικρότερα από 15 σε αριθμό - Την επίταξη κτιρίων για τη δημιουργία σχολείων και αιθουσών, το άνοιγμα κλειστών αιθουσών και σχολείων - Τους χιλιάδες μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας που είναι αναγκαίοι. Ακόμα και τα διαγνωστικά self tests, που αναγκάστηκε να προσθέσει, δεν γίνονται από τον ΕΟΔΥ αλλά τα φορτώνει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς αναπαράγοντας για μια ακόμη φορά το αφήγημα της ατομικής ευθύνης για να αποκρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας .

Το δημόσιο σχολείο αιμορραγεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι εντός του 2021 θα έχουν φύγει περίπου 3.500 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί και πάνω από 4.000 καθηγητές. Από το 2010 μέχρι σήμερα οι συνολικές αποχωρήσεις εκπαιδευτικών ξεπερνούν τις 47.000. Την ίδια περίοδο οι διορισμοί με το ζόρι κάλυψαν το 6% των αποχωρήσεων.

Τα κενά που έχουν προκύψει όλα αυτά τα χρόνια είναι τεράστια και αυτό δείχνει ο αριθμός ρεκόρ των προσλήψεων αναπληρωτών. Και αυτό παρά τη συνεχή προσπάθεια να περικοπούν οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, με την αύξηση του ωραρίου μας από το 2013, την κατάργηση του δασκάλου στο ολοήμερο, το κόψιμο του 3ωρου των εργαστηρίων, τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα. Είναι ενδεικτικό ότι την τρέχουσα σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ξεπερνούν τις 44.000.

Είναι σταγόνα στον ωκεανό οι 5.250 διορισμοί που υπόσχεται η Κεραμέως. Δεν καλύπτουν ούτε τις 8.000 απώλειες μόνιμων εκπαιδευτικών για φέτος. Την ίδια ώρα που υπόσχεται διορισμούς, δεν ανακοινώνει τις κατανομές, ενώ έχει εξαφανίσει πέντε κλάδους εκπαιδευτικών όσον αφορά τις οργανικές θέσεις, σπρώχνοντας στη λογική τού «διαίρει και βασίλευε». Το ζήτημα δεν είναι να πέσουμε στην παγίδα των αντιπαραθέσεων πόσοι και ποιοι θα χωρέσουν στην σταγόνα των 5.250, αλλά να διεκδικήσουμε την σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις ειδικότητες και να απαιτήσουμε τις δεκάδες χιλιάδες μόνιμων διορισμών που είναι αναγκαίοι τόσο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων όσο και για τηνκάλυψη των μορφωτικών αναγκών όλων των παιδιών.


Απαιτούμε:

Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου. Λέμε <<Όχι>> στο «προσοντολόγιο» και ζητάμε την κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013.


Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές.


Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά του 13ου μισθού και της 13ης σύνταξης. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών της προηγούμενης δεκαετίας. Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας και 60 έτη ηλικίας.


Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο. Όχι στο «πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας». Όλες οι απαραίτητες σπουδές στις επιστήμες της αγωγής και τα επιστημονικά πεδία να ολοκληρώνονται εντός του κύκλου των βασικών προπτυχιακών σπουδών και να εξασφαλίζουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα.


Όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου σε πάνω από τρία σχολεία. Ίδρυση και απόδοση οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες. Επιστροφή του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στην Ε’ και ΣΤ΄τάξη.


Επαναλειτουργία με ουσιαστικούς όρους της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία, με διορισμούς εκπαιδευτικών και προσλήψεις αναπληρωτών.


Μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά τμήμα σε 1:15 στο Νηπιαγωγείο και και 1:20 στο δημοτικό. Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμήματος σχολείου και νηπιαγωγείου. Κανένα τμήμα, πρωινό ή ολοήμερο, χωρίς το δάσκαλό του – όχι στην κατάργηση του δάσκαλου τάξης.


Πλήρης κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης με έναν εκπαιδευτικό για κάθε μαθητή και ταυτόχρονα πλήρη κάλυψη του μαθητή για όλο το ωρολόγιο πρόγραμμα και με βάση τις οδηγίες των ΚΕΣΥ.


Ένα δάσκαλος για κάθε τμήμα Υποδοχής (ΖΕΠ) για κάθε Τμήμα Ένταξης και μία/ένας εκπαιδευτικός για κάθε παιδί που χρειάζεται παράλληλη στήριξη. Επιπλέον οργανικές κάθε ΠΕ για δυνατότητα κάλυψης έκτακτων απουσιών.


Ένταξη όλων των παιδιών των προσφύγων στο πρωινό σχολείο με πρόβλεψη για τη δωρεάν μεταφορά τους στα σχολεία, ίδρυση ολιγομελών τάξεων υποδοχής και τμημάτων ένταξης παντού, πρόσθετες υποστηρικτικές δομές για τις ευπαθείς ομάδες. Κάθε παιδί που δεν γνωρίζει τη γλώσσα να υπολογίζεται ως τρία παιδιά ώστε να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών σε αυτά τα τμήματα αντίστοιχα.


Συνάδελφοι

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι με τους αγώνες μας καταφέραμε η Κεραμέως να χάσει πανηγυρικά στην προσπάθεια να ελέγξει την διαδικασία και την εκλογή των εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια. Το ΥΠΑΙΘ επίσης ηττήθηκε κατά κράτος στην πρώτη προσπάθεια να επιβάλει την αξιολόγηση. Κερδίσαμε να μην γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις. Το φοιτητικό κίνημα, οδήγησε σε αναβολή της εγκατάστασης της αστυνομίας στα πανεπιστήμια και συνεχίζει να διεκδικεί, να ανοίξει με μέτρα προστασίας τα πανεπιστήμια, χωρίς αστυνομία και πειθαρχικά. Μπροστά μας είναι μια κυβέρνηση που παραπαίει.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Η απεργιακή κινητοποίηση στις 6 Μάη, ήταν από τις μεγαλύτερες Πρωτομαγιές των τελευταίων χρόνων. Έδειξε ότι η μάχη ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, το χτύπημα των συνδικάτων και της απεργίας ξεσηκώνει χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους που απαιτούν απόφαση για απεργία από την ΑΔΕΔΥ ώστε να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Αποφασίζουμε την Παρασκευή 21 Μάη στις 12.30μμ  συγκέντρωση στην Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων με αίτημα Μόνιμους Μαζικούς Διορισμούς και τη λύση των προβλημάτων των Εγγραφών για το σχολικό έτος 2021-2022. Για το λόγο αυτό κηρύσσουμε διευκολυντική Στάση Εργασίας (δίωρη) 12 - 2μμ ή (τρίωρη) 1μμ - 4μμ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
 Ο Γενικός Γραμματέας

  ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ


Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Στρατιωτικό Πρατήριο Χανίων - Το Πρατήριο στα Χανιά βρίσκεται στην ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ 1

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.