Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μη συνεδριάσει

 



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Τα σχέδια της κατηγοριοποίησης των σχολείων, της απαξίωσης του ρόλου μας, της παραπέρα εμπορευματοποίησης της παιδείας δε θα περάσουν. Συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε ο αντιεκπαιδευτικός νόμος θα μείνει στα χαρτιά.

Με βάση τη νέα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ έχει δοθεί παράταση ως τις 12/11 για τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας που αφορούν τους διευθυντές των σχολείων, άρα σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος πίεσης προς τους συναδέλφους για συνεδριάσεις τις επόμενες μέρες.

Στη βάση αυτή, ξεκαθαρίζουμε ότι η δυνατότητα πραγματοποίησης των Ειδικών Συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων, με βάση την Υπουργική Απόφαση, που παραμένει σε ισχύ, και με βάση το άρθρο 4, έχει λήξει από τις 10/10, ενώ η υποχρέωση κατάθεσης της αποτίμησης της περσινής χρονιάς (2020 -2021) έχει λήξει από τις 30/9. Η μόνη «υποχρέωση» που προκύπτει με βάση την Υπουργική Απόφαση, άρθρο 10, είναι αυτή των Διευθυντών/ριών, Προϊσταμένων να καταθέσουν με δική τους ευθύνη, «αμελλητί», τον προγραμματισμό και τις ομάδες δράσης για τη νέα σχολική χρονιά 2021 -2022, μέχρι τις 12/11.

Επομένως, ζητάμε :

  1. Κανένας Σύλλογος Διδασκόντων να μη συνεδριάσει τις επόμενες μέρες, γιατί δεν προβλέπεται ούτε καν από την Υπουργική Απόφαση. Κανένας Διευθυντής/τρια, Προϊσταμένη δεν είναι υποχρεωμένος/νη να καλέσει συνεδρίαση Συλλόγου Διδασκόντων. Κανένας δεν μπορεί να τον/ην αναγκάσει, ούτε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου.

  2. Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές/ντριες, Προϊσταμένες να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που τους δίνει η εγκύκλιος Κόπτση (δηλαδή την παράταση έως τις 12 Νοεμβρίου, για την ηλεκτρονική υποβολή της συνοπτικής έκθεσης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και του συλλογικού προγραμματισμού στην πλατφόρμα του ΙΕΠ) και να μην ανεβάσουν στοιχεία διαφορετικά από όσα καλεί η ΔΟΕ στην πλατφόρμα τις επόμενες μέρες.

  3. Οι συνάδελφοι που τυχόν καλεστούν σε Συλλόγους Διδασκόντων τις επόμενες μέρες να επικαλεστούν όλα τα παραπάνω και να ζητήσουν αναβολή των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι η Διδασκαλική Ομοσπονδία να τοποθετηθεί με βάση τα νέα δεδομένα.

  4. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11πμ-2μμ) για αύριο Τετάρτη 27 Οκτώβρη.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 
Ο Γενικός Γραμματέας
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.