Να αθωωθούν οι 62 αγωνιστές (ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά)


 

Να αθωωθούν οι 62 αγωνιστές (ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά) που δικάζονται, επειδή επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6/12/2020

Ορίστηκε για τις 29/11/2021 η δίκη των αγωνιστών που συνελήφθησαν στις 6 Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα. Κατηγορούμενοι είναι 62 αγωνιστές που, κόντρα στην απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση, επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ανάμεσά τους δύο συνάδελφοί μας και πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι οι γνωστές κατηγορίες που στήνει το σύστημα και οι μηχανισμοί του και αφορούν τη «διασπορά μολυσματικής νόσου». Οι ποινές μπορούν να φτάσουν τα 5,5 χρόνια φυλάκισης! Ενδεικτικό της κρατικής υποκρισίας είναι το ότι όλοι οι συλληφθέντες τηρούσαν όλες τις υγειονομικές προφυλάξεις, ενώ ακόμη πιο προκλητικό ήταν το ότι στη συνέχεια στοιβάχτηκαν κατά δεκάδες και για ώρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Οι συλλήψεις αυτές ήταν συνέχεια της άγριας καταστολής και των απαγορεύσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020, της απαγόρευσης των απεργιακών συγκεντρώσεων στις 26 Νοέμβρη 2020 κλπ.

Αποτελεί πρόκληση να επικαλείται την προστασία της δημόσιας υγείας μια κυβέρνηση που ακόμη και σήμερα αφήνει το λαό έκθετο στην πανδημία, με το σύστημα περίθαλψης διαλυμένο, τις ΜΕΘ μετρημένες στα δάχτυλα και τους εργαζόμενους και το λαό στοιβαγμένους και χωρίς προστασία στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Την ώρα που ο λαός αντιμετώπιζε απροστάτευτος την πανδημία, η κυβέρνηση ψήφισε δεκάδες αντεργατικές διατάξεις, όπως το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τον κατάπτυστο νόμο Κεραμέως και άλλα. Εργαλειοποίησε την πανδημία για να βαθύνει την αφαίρεση δικαιωμάτων του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στα δημοκρατικά δικαιώματα. Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες σε όλη την Ελλάδα της 6ης Δεκέμβρη 2020, όπως και του Πολυτεχνείου 2020, έχει εκδηλωθεί το προηγούμενο διάστημα, με κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, συνεντεύξεις, συναυλίες και ψηφίσματα σωματείων και συλλογικοτήτων.

  • Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές και να διαγραφούν τα πρόστιμα.

  • Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την απεργία και την πολιτική δράση.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 
 Ο Γενικός Γραμματέας

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ


Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενημέρωση για τις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της ΔΟΕ

Κάρτα Εκπαιδευτικού ΔΟΕ Εκπτώσεις σε καταστήματα των Χανίων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.