Προϋπολογισμός: Στάση Εργασίας - Δώστε λεφτά για την Παιδεία!

 

Συγκέντρωση στη 1μμ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς


    Τις επόμενες ημέρες μπαίνει στη βουλή για ψήφιση ο νέος προϋπολογισμός για το 2022. Πρόκειται για ένα προϋπολογισμό που κλιμακώνει τις περικοπές σε βάρος των εργατικών αναγκών για να μπορέσει η κυβέρνηση της ΝΔ να παρουσιάσει πλεονάσματα για την επόμενη χρονιά.

Στις 16 Δεκέμβρη απαντάμε απεργιακά στο νέο προϋπολογισμό που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ τις επόμενες ημέρες στη βουλή για ψήφιση. Για να μην αφήσουμε τον Μητσοτάκη να σφραγίσει, με τον προϋπολογισμό για το 2022, μια χρονιά περικοπών λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων.

Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κλιμακώνει τις περικοπές σε βάρος των εργατικών αναγκών για να μπορέσει η κυβέρνηση της ΝΔ να παρουσιάσει πλεονάσματα για την επόμενη χρονιά. Ενδεικτικό είναι ότι οι περικοπές για την Υγεία την επόμενη χρονιά ξεπερνάνε τα 800 εκατομμύρια ευρώ που προστίθενται στα 650 εκατ. ευρώ που έκοψαν την προηγούμενη χρονιά. Η ΝΔ μέσα σε 2 χρόνια μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία κατά 1,5 δις ευρώ, και όλα αυτά σε περίοδο που η πανδημία κλιμακώνεται παγκόσμια με όλες τις νέες μεταλλάξεις.

Αντίστοιχα για την εκπαίδευση δεν προβλέπει καμιά αύξηση, που σημαίνει καμία πρόσληψη εκπαιδευτικού στα σχολεία και τα παιδιά, για τα επόμενα χρόνια, θα στοιβάζονται σε αίθουσες των 27 μαθητών. Μειώνονται οι δαπάνες για τα ασφαλιστικά ταμεία υλοποιώντας έτσι το νόμο του Χατζηδάκη για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης που ψήφισε το καλοκαίρι. Είναι ένας προϋπολογισμός πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα, και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί.

Στις 16 Δεκέμβρη χρειάζεται να σημάνει απεργιακός συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς για να σταματήσουμε την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Μια κυβέρνηση, που η εγκληματική της διαχείριση της πανδημίας, έχει κοστίσει πάνω από 17.000 νεκρούς και έχει μετατρέψει το εμβόλιο από δώρο της επιστήμης σε μέσο τιμωρίας, διαχωρισμών και φτωχοποίησης. Μια κυβέρνηση που αγοράζει Ραφάλ και δεν φτιάχνει ΜΕΘ, απολύει υγειονομικούς και προσλαμβάνει αστυνόμους και ιερείς. Που επέλεξε να δώσει λιγοστά ψίχουλα στους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους, και την ίδια ώρα χάρισε εκατοντάδες εκατομμύρια στους πλούσιους φίλους της. Μια κυβέρνηση που η απάντηση της σε κάθε ζήτημα, ειναι περισσότεροι αστυνομικοί, περισσότερη περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, χτύπημα των εργατικών κατακτήσεων και αντιδραστικοί νόμοι, όπως του Χατζηδάκη.

Αυτήν την κυβέρνηση και την πολιτική της μπορούμε να την τσακίσουμε γιατί ξέρουμε ότι η δύναμη είναι στη δική μας μεριά, στη μεριά των εργαζόμενων. Όσο και αν τα αφεντικά των ΜΜΕ και η κυβέρνηση προσπαθούν να ζωγραφίσουν μια εικόνα ενός «παντοδύναμου» Μητσοτάκη, ξέρουμε ότι αυτό είναι τελείως ψεύτικο. Είδαμε τους εργαζόμενους της efood να νικάνε στη μάχη τους με την επιχείρηση. Είδαμε τους λιμενεργάτες της COSCO, μετά από 7 μέρες να τσακίζουν μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές. Βλέπουμε τους εργάτες της Υγείας, εδώ και δύο χρόνια να δίνουν όχι μονάχα τη μάχη με την πανδημία, αλλά και τη μάχη για να υπερασπίσουν τη Δημόσια Υγεία που θέλει να διαλύσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Είδαμε τις δικές μας κινητοποιήσεις να φρενάρουν την αξιολόγηση της Κεραμέως.

Είναι ένας προϋπολογισμός πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα, και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί. Ως σύλλογος προχωράμε στην προκήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη 16 Δεκέμβρη από τις 11 – 2μμ ή  2μμ – 4μμ και καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση στη 1μμ στην πλατείας δημοτικής αγοράς.

Καλούμε την ΔΟΕ, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης και το Εργατικό Κέντρο να πάρουν αντίστοιχες απεργιακές αποφάσεις.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Τσαλαπάκης Αντώνης

Ο Γ. Γραμματέας

Πετράκης Νεκτάριος

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.