Ψήφισμα για την Πιερία

 


Οι εκπαιδευτικοί και ο λαός να απομονώσουν τη νέα εκδοχή 

των ταγμάτων εφόδου

Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στον διευθυντή γυμνασίου στο Αιγίνιο Πιερίας από ομάδες που θυμίζουν «τάγματα εφόδου». Αυτή η ενέργεια είναι αποτρόπαια και απαράδεκτη.

Οι ομάδες αυτές έβαλαν το προσωπείο της «συνταγματικής αστυνομίας» και προσπαθούν να περάσουν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τον ανορθολογισμό και το σκοταδισμό αρνούμενοι ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας από την πανδημία όπως η μάσκα, τα τεστ κλπ αλλά και τον μαζικό εμβολιασμό. Αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες τέτοιες κινήσεις, από αντίστοιχες ομάδες, όπως τα ναζιστικά εμβατήρια στην συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ ή τις φωτογραφίες του - γνωστού γι' αυτές τις απόψεις - προέδρου του σωματείου του ΑΧΕΠΑ με το μόρφωμα του Κασιδιάρη κ.λπ.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες. Όλο αυτό το διάστημα, με την έλλειψη ουσιαστικής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης, τις παλινωδίες σε σχέση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τον εμβολιασμό, στρώνει το έδαφος να αναπτύσσονται ανορθολογικές και σκοταδιστικές απόψεις, τόσο στα σχολεία όσο και γενικότερα στην κοινωνία. Αφήνει χώρο να δρουν ανενόχλητες τέτοιες φασιστικές ομάδες. Τα μορφώματα αυτά αποτελούν «βολικό αντίπαλο» για την κυβέρνηση ώστε η ίδια να κρύψει τις πραγματικές ευθύνες της για τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο σύστημα, να κρύψει το γεγονός ότι θυσιάζει την υγεία του λαού στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Συμπαραστεκόμαστε στον συνάδελφο Διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου και στους συναδέλφους του σχολείου. Καλούμε τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές και τους γονείς να απομονώσουν τέτοιες ομάδες, υπολείμματα των ταγμάτων εφόδου, και να διεκδικήσουν:

1) Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας   με προσωπικό και μέσα.
2)Την επίταξη χωρίς όρους και προϋποθέσεις του  ιδιωτικού τομέα της υγείας.
3)Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής προστασίας  στα σχολεία  με μείωση του αριθμού των μαθητών  ανά τάξη στους 15.
4)Μέτρα προστασίας στις σχολές, στους χώρους δουλειάς , στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σε όλους τους  χώρους διασποράς.
5) Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου - δωρεάν  εμβολιασμού, επιστημονικά τεκμηριωμένη  εμβολιαστική εκστρατεία με προσωποποιημένη  ενημέρωση και κέντρο ελέγχου και φαρμακοεπαγρύπνησης.

  • Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.