ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ - Τρίτη 15/2 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων 9 πμ.



Τα σωματεία που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι διεκδικεί να μην δουλεύει απλήρωτες υπερωρίες, που διεκδικεί ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλουμε την δίωξη για συνδικαλιστική δράση που επιχείρησε η εργοδοσία μεγάλου ξενοδοχείου στην περιοχή του Πλατανιά σε βάρος συναδέλφου που σήκωσε το ανάστημα της απέναντι στις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια εκδικητικής απόλυσης με παράνομες μεθοδεύσεις σε βάρος της συναδέλφου.

Το Πρωτοδικείο Χανίων δικαίωσε (Τρίτη 14/9/2021) την συνάδελφο που διωκόταν από μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή του Πλατανιά, επειδή διεκδίκησε να δουλεύει 8ωρο με βάση την ΚΣΣΕ.

Η απόφαση αυτή του Πρωτοδικείου έρχεται να προστεθεί και στην απόφαση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας Χανίων, το οποίο έκρινε πρόσφατα τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας παράνομες. Η προσπάθεια της εργοδοσίας έπεσε στο κενό.

Τρίτη 15 Φλεβάρη στις 9 πμ δίνουμε ξανά το παρόν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στο πλάι της συναδέλφου μας, όπου θα εκδικαστούν τα οριστικά ασφαλιστικά μέτρα! Καλούμε όλα τα Σωματεία του νομού Χανίων να παρευρεθούν στην κινητοποίηση. Καλούμε τον Χανιώτικο λαό να δείξει την έμπρακτη στήριξη του απέναντι στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας.

Απαιτούμε, το κράτος να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Απαιτούμε να παρθεί έστω και τώρα πίσω ο νόμος τερατούργημα για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που ουσιαστικά λύνει τα χέρια της εργοδοσίας.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στα σωματεία τους, να ορθώσουν τείχος αντίστασης σε κάθε τόπο δουλείας, ώστε να μείνει στα χαρτιά ο άθλιος αντεργατικός νόμος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που λύνει τα χέρια της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται!

Κυβέρνηση και εργοδότες μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους! Δεν θα τους περάσει!

Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απέδειξαν ότι η οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους, η ενεργή συμμετοχή στους αγώνες είναι η μόνη λύση ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η οργάνωση στα σωματεία, η δημιουργία σωματείων σε κάθε χώρο δουλειάς είναι αυτό που πιέζει την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ


Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.