Να μη τιμωρηθούν οι εκπαιδευτικοί που δήλωσαν ΑΔΥΝΑΜΙΑ στην τηλεκπαίδευση

 


Η κακοκαιρία <<Ελπίς>> μπορεί να πέρασε και να μην άφησε στο νομό μας θύματα όμως η αντισυναδελφική και απαξιωτική στάση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για το θέμα της Τηλεκπαίδευσης και το ρόλο του εκπαιδευτικού θα μείνει για καιρό στη μνήμη μας.

Έπειτα από 2 ανακοινώσεις του Συλλόγου μας για το έκτακτο καιρικό φαινόμενο,

https://sepe-chanion.blogspot.com/2022/01/blog-post_23.html  (23/1) και https://sepe-chanion.blogspot.com/2022/01/blog-post_24.html  (24/1) , με απόφαση υλοποίησης της άτυπης πρόσκλησης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης από τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης Χανίων, ζητήθηκαν ονομαστικά οι εκπαιδευτικοί που δεν πραγματοποίησαν τηλεκπαίδευση εκείνη την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το μένος του υπουργείου Παιδείας και των στελεχών Εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς της τάξης είναι γεγονός και δεν αμφιβάλει κανείς για τη στάση τους αυτή.

Τι κι αν οι δήμοι είχαν εκδώσει ανακοινώσεις και ανέστειλαν τη λειτουργία συγκεκριμένων σχολικών μονάδων λόγω παγετού, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού;

Τι κι αν οι εκπαιδευτικοί είχαν ήδη από τη Δευτέρα δηλώσει ότι δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό;

Όσο και να ψάχνει θύματα το ΥΠΑΙΘ, για να αιτιολογήσει την κατάσταση αποδιοργάνωσης το διάστημα της κακοκαιρίας, δεν θα τα βρει στις σχολικές τάξεις.

Οι εκπαιδευτικοί δεν αρνήθηκαν ποτέ να παρέχουν τηλεκπαίδευση όπως προβλέπει ο νομοθέτης, ακόμα και αν θεωρούμε δεδομένο ότι για πρόσκαιρα καιρικά φαινόμενα δεν θα πρέπει να επιβάλλεται τηλεκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν Αδυναμία να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με τις αποφάσεις των εκάστοτε δημοτικών αρχών αλλά και σε όσες περιπτώσεις ήταν δυνατή η προσέλευση στη σχολική μονάδα εξετάστηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων εάν το σχολείο με τον τεχνολογικό εξοπλισμό που έχει διατεθεί από το υπουργείο δύναται να παρέχει τηλεκπαίδευση.

Από πουθενά δεν απορρέει ότι οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνταν να κάνουν τηλεκπαίδευση από το σπίτι τους ή το σπίτι του γείτονά τους ή με δανεικό τεχνολογικό εξοπλισμό. Ακόμα και σε αυτές τις έσχατες περιπτώσεις αναγνώρισης των τεράστιων ελλείψεων τεχνολογικών υποδομών από την πλευρά του υπουργείου , δεν κλήθηκαν οι συνάδελφοι να παρέχουν τηλεκπαίδευση, ούτε από τα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων. Μία ακόμη απόδειξη για την πλήρη αποδιοργάνωση και στην ίδια τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων τις μέρες εκείνες.

  • Καλούμε τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων να πάψει κάθε ενέργεια αναζήτησης και ενημέρωσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης για τους εκπαιδευτικούς που δήλωσαν Αδυναμία να παρέχουν τηλεκπαίδευση αιτιολογημένα.

  • Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης να μη συναινέσει σε οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη διοικητική ποινή των συναδέλφων μας.

  • Καλούμε τη ΔΟΕ να εξετάσει άμεσα το θέμα.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 Ο Γενικός Γραμματέας

 ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.