Να δοθεί η εννιάμηνη άδεια ανατροφής σε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

 


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,


Το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στη λογική «κόστους-οφέλους», με τις ανάγκες των εργαζομένων να βρίσκονται πάντα στην πρώτη πλευρά, αφαίρεσε από τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς το δικαίωμα σε άδεια ανατροφής αντίστοιχης με αυτή των μονίμων.

Ως αναπληρωτές είχαν ανύπαρκτα δικαιώματα και πολλά εμπόδια στη δημιουργία οικογένειας, με βασικότερο την ελάχιστη άδεια κύησης, λοχείας και ανατροφής. Μετά τον διορισμό τους οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την αναλγησία της κυβέρνησης και τον υπολογισμό βασικών αναγκών τους σαν «έξοδα» για το κράτος. Οι χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως εκπαιδευτικοί β’ κατηγορίας.

Στις 3 Φεβρουαρίου με απόφαση του ΣτΕ ακυρώθηκε η εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ σχετικά με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Ακόμα και αυτή η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ ακυρώνει τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, όμως το Υπουργείο κωλυσιεργεί, βασιζόμενο στο ότι η απόφαση δεν έχει φτάσει υπηρεσιακώς στο αρμόδιο τμήμα, ώστε να συνταχθεί νέα εγκύκλιος.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Χανίων ενημερωθήκαμε για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που δικαιούνται την άδεια ανατροφή και η Δ/νση Εκπ/σης συνεχίζει να μην δίνει έγκριση στους εκπαιδευτικούς όπως προβλέπεται από το νόμο.

Είναι γεγονός ότι αρκετές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και αυτή του Ηρακλείου, από την προηγούμενη εβδομάδα χορηγούν άδειες ανατροφής χωρίς να περιμένουν σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.

Ζητήσαμε από τη Δ/νση Εκπ/σης Χανίων άμεσα να πράξει το ίδιο.

Καλούμε όσους συναδέλφους δεν έχουν καταθέσει ακόμα αίτημα άδειας ανατροφής να το πράξουν άμεσα είτε με φυσική αίτηση είτε με ηλεκτρονική υπόψιν του τμήματος Προσωπικού.

Εφιστούμε την προσοχή σε όσους εκπαιδευτικούς σύντομα τα τέκνα τους θα έχουν διαβεί το 4 έτος. Οι συνάδελφοι οφείλουν να καταθέσουν άμεσα αίτημα άδειας ανατροφής. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον παρέλθει το 4ο έτος μόνο δικαστικά θα μπορούν να διεκδικήσουν την άδεια ανατροφής, σύμφωνα με τον δημοσιουπαλληλικό κώδικα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να δοθεί η εννιάμηνη άδεια ανατροφής σε όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς χωρίς άλλη καθυστέρηση.

  • Αναδρομική ισχύ του νόμου για όσους νεοδιόριστους είχαν παιδί κάτω των 4 ετών κατά την ημερομηνία διορισμού τους.

  • Δικαίωμα αντίστοιχης άδειας για τους αναπληρωτές. Εξίσωση των αδειών τους με αυτές των μονίμων.

  • Προσλήψεις όλου του απαιτούμενου εκπαιδευτικού προσωπικού, για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών στα σχολεία, καθώς και των επιπλέον που θα δημιουργηθούν μετά τη χορήγηση των αδειών.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τσαλαπάκης Αντώνης
Ο Γ. Γραμματέας
Πετράκης Νεκτάριος

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.