Ψήφισμα για τον μαθητή Σαϊντού Καμαρά

 


Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων, καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, να μην κάνει δεκτή την αίτηση παροχής ασύλου του μαθητή Σαϊντού Καμαρά, ώστε να υπαχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

Ο Σαϊντού έφτασε στη χώρα μας πριν 3 χρόνια με καθεστώς προστασίας ασυνόδευτου ανηλίκου, περνώντας σε αντίξοες συνθήκες από Σενεγάλη, Τουρκία και καταλήγοντας με ναυαγισμένη βάρκα στην Κάλυμνο. Σήμερα ο μαθητής κινδυνεύει να τεθεί υπό καθεστώς απέλασης και κράτησης, επειδή ενηλικιώνεται και τυπικά η Γουϊνέα θεωρείται «ασφαλής χώρα».

Έχουν ακέραιη την ευθύνη τόσο η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, που παρά τα κροκοδείλια δάκρυα, δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία και στήριξη των προσφυγόπουλων που έρχονται στη χώρα μας. Στα Τμήματα Υποδοχής οι ελλείψεις είναι τραγικές, τα μέτρα για την ομαλή ένταξη αυτών των παιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία ανύπαρκτα, ενώ συχνά αφήνονται στην αγκαλιά των ΜΚΟ, οι οποίες θησαυρίζουν με τις πλάτες κυβερνήσεων και ΕΕ.

Είναι υποκριτικό το δήθεν ενδιαφέρον της Υπουργού Παιδείας, που μάλιστα προχωράει σε μια απαράδεκτη σύνδεση του ασύλου με τις μαθητικές επιδόσεις του Σαϊντού.

Ο αγώνας και η αλληλεγγύη, που ξεδιπλώνονται μαζικά αυτές τις μέρες, είναι τα μεγάλα όπλα στα χέρια μας, που μπορούν και πρέπει να επιβάλουν το δίκιο για τον Σαϊντού και για όλα τα προσφυγόπουλα, που αποτελούν τα θύματα της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων και αντιμετωπίζουν την καταστροφή, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και τον ξεριζωμό.

Ούτε να το σκέφτεστε! Ο Σαϊντού θα μείνει εδώ!

  • Διεκδικούμε το δικαίωμα ανθρώπων που προέρχονται από χώρες, οι οποίες αποτελούν εστία πολέμου, εμφυλίου, βρίσκονται υπό κατοχή ή είναι θύματα αντιδραστικών καθεστώτων και κινδυνεύει η ζωή τους, να υπάγονται σε καθεστώς διεθνούς προστασίας.

  • Απαιτούμε να αναγνωριστεί ο Σαϊντού Καμαρά από το κράτος ως πρόσφυγας και να του αποδοθεί το προβλεπόμενο Άσυλο. Να εγκριθεί η αίτησή του και να παραμείνει στη χώρα μας, ώστε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο του, τις σπουδές που ονειρεύεται στην Ελλάδα.

  • Στηρίζουμε την ανάγκη για ολόπλευρη φροντίδα, για τη μόρφωση και τα δικαιώματα όλων των προσφυγόπουλων, ώστε να έχουν καθολική πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, κόντρα στις ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις.

  • Διεκδικούμε την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξη τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, με πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, χωρίς την εμπλοκή των ΜΚΟ.


Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση τάξεων υποδοχής σε όλα τα σχολεία, τη στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών , καθώς και τη λειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών για όλα τα παιδιά. Τα σχολεία μς ανοιχτές αγκαλίες αλλυλεγγύης για τα παιδιά των αποκλεισμένων ομάδων, ντόπιων , προσφύγων , μεταναστών.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Τσαλαπάκης Αντώνης
Ο Γ. Γραμματέας
Πετράκης Νεκτάριος

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.