Αντιφασιστική συγκέντρωση , Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη, 7μμ , Πλατεία Δημοτικής Αγοράς Χανίων, μέρα συνέχισης της δίκης της Χρυσής Αυγής



 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι φασίστες.

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες.


Η κινητοποίηση στις 28 Σεπτέμβρη, στο Εφετείο, μέρα που συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό, έχει τεράστια σημασία. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν αφήνουμε περιθώρια στην κυβέρνηση να παίζει με την ατζέντα του ρατσισμού που ανοίγει ξανά το δρόμο στα ορφανά της Χρυσής Αυγής και τους υπόλοιπους φασίστες.

Η έκρηξη οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013, δυνάμωσε το αντιφασιστικό κίνημα, ανάγκασε την κυβέρνηση, την αστυνομία και την δικαιοσύνη να αποσύρουν την ασυλία που παρείχαν στους φασίστες. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για τη δίκη που οδήγησε τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής στη καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση και στη φυλακή, τον Οκτώβρη του 2020. Τώρα, όμως, με την έφεση και τη δίκη σε β΄ βαθμό, ο φύρερ Μιχαλολιάκος και τα ορφανά του, Λαγός και Κασιδιάρης, επιχειρούν να πάρουν την ρεβάνς, να βγουν από τα κελιά γρηγορότερα, με μείωση των ποινών τους για να συνεχίσουν τη δολοφονική τους δράση.

Δεν χωρά κανένας εφησυχασμός! Θα δώσουμε ξανά τη μάχη για να πέσουν ακόμη μεγαλύτερες ποινές στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, στους φονιάδες χρυσαυγίτες που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των αγωνιστών, των μεταναστών και των αγωνιστών των κινημάτων.

Δεν θα αφήσουμε τη ΝΔ, στην κρίση της, να στρώνει το δρόμο στους φασίστες με τις εκστρατείες μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών, τις δολοφονίες και τις επαναπροωθήσεις στον Έβρο και στα νησιά, τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στις πόλεις και τις γειτονιές μας και τη ρατσιστική εκκένωση της δομής του Ελαιώνα.

Η κυβέρνηση, που μας βάζει βαθιά στο πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Ουκρανία και στους ανταγωνισμούς με την Τουρκία, φορτώνοντάς μας δυσβάσταχτα βάρη εξοπλισμών και ακρίβεια στο ρεύμα και τα τρόφιμα είναι η ίδια που χτίζει φράχτες στον Έβρο και στρατόπεδα συγκέντρωσης, δαιμονοποιώντας τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους ως πράκτορες του Ερντογάν. Το κλείσιμο των συνόρων με φράχτες, συνοριοφύλακες και τη FRONTEX αλλά και οι χιλιάδες επαναπροωθήσεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας κοστίζουν τις ζωές μικρών παιδιών, όπως της πεντάχρονης από τη Συρία που έχασε την ζωή της από την εγκατάλειψη σε νησίδα του Έβρου, τσιμπημένη από σκορπιό και της τετράχρονης που πέθανε από δίψα ανοιχτά της Κρήτης.

Αυτές οι εγκληματικές πολιτικές στρώνουν το δρόμο στους φασίστες που έχουν ξεκινήσει τις επιθέσεις τους.

Το αντιφασιστικό κίνημα με τα συνδικάτα μπροστά, χρειάζεται να εντείνουμε τις μάχες, , ενωτικά και ανυποχώρητα ώστε να μην αφήσουμε ούτε μια σπιθαμή χώρου στους φασίστες δολοφόνους.


Ο Πρόεδρος

Τσαλαπάκης Αντώνης

Ο Γ.Γραμματέας

Πετράκης Νεκτάριος

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.