Κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

 


Δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες η νέα ΥΑ με τo νέο πρωτόκολλο 2022-2023 με τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα σχολεία και τις δομές εκπαίδευσης (ΦΕΚ 4695/7-9-2022). Επιστροφή στα θρανία λοιπόν χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας, χωρίς self test των μαθητών και των πλήρως εμβολιασμένων εκπαιδευτικών για την προσέλευση στις σχολικές μονάδες, αλλά για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και προσωπικό το ΦΕΚ, ορίζει ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα. Συγκεκριμένα Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη Ε.Ε.Π- Ε.Β.Π., καθώς και το διοικητικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 αντιστοίχως του άρθρου 9 της υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ. 43107/22.07.2022 (Β’ 3891) κοινής υπουργικής απόφασης, υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο μία (1) φορά την εβδομάδα με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη ιατρό, με δική τους δαπάνη

Η νέα ΥΑ δεν σταματάει όμως εδώ, συνεχίζει με το άρθρο 3 παράγραφος 4 που ορίζει εξοντωτικές ποινές όπως η αναστολή εργασίας και μη καταβολή μισθού αν δεν τηρούνται τα παραπάνω. Τα τιμωρητικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την λειτουργία των σχολείων είναι αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα ενώ από υγειονομικής άποψης είναι αναποτελεσματικά. Η κυβέρνηση κομπάζοντας για την "άρτια εκστρατεία που οργάνωσε" συνεχίζει να κινείται με βασική επιλογή να μην ενισχύσει καθόλου το δημόσιο σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Δεν έχει πρόβλημα να κλείνει ΜΕΘ, να εξοντώνει γιατρούς σε ατελείωτες εφημερίες, να αφήνει ασθενείς στην τύχη τους σε υποστελεχωμένα νοσοκομεία με ράντζα στους διαδρόμους και διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ , με τεράστιες λίστες αναμονής λόγω έλλειψης προσωπικού.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση δεν έχει πρόβλημα να εγκληματεί καθημερινά και μετά να παίρνει το ένα περιοριστικό μέτρο πίσω από το άλλο τιμωρώντας τους ανεμβολίαστους ως αρρώστους και διασπορείς.

Με τα «μέτρα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση γίνεται μια απαράδεκτη προσπάθεια για μια ακόμα φορά να δείξουν με το δάχτυλο τους εργαζόμενους για να αποποιηθούν τις τεράστιες ευθύνες τους. Μετατρέπουν το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Αντί λήψης μέτρων η κυβέρνηση με χυδαίο τρόπο κλιμακώνει την επίθεσή της απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό ανοίγοντας άλλον έναν ακόμα δρόμο για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι πλέον εγκληματικές, δεν μπορούν να κρυφτούν από επικοινωνιακά τεχνάσματα, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τη μόνιμη επίκληση της ατομικής ευθύνης, τον εκφοβισμό και τις απειλές προς τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ επιδιώκουν να διαμορφώσουν ένα νέο αντιδραστικό και αυταρχικό τοπίο που κάθε «έκτακτη» συνθήκη θα αξιοποιείται ως εργαλείο για απολύσεις

Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση μας για οποιοδήποτε διαχωρισμό μεταξύ των εκπαιδευτικών αλλά και ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες σε σχέση με τη διαχείριση του κορωνοιού covid 19 κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς στη συγκεκριμένη συγκυρία και την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση.


Απαιτούμε


Να καταργηθεί η επαίσχυντη διάταξη που επιβάλλει τιμωρητικές διατάξεις με αναστολή εργασίας και με μη καταβολη μισθού που απαγορεύει στους ανεμβολίαστους τη δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε δημόσιες δομές.

Δωρεάν τακτικός έλεγχος. για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία. Κανένα σχολείο κλειστό, καμία αντικατάσταση της εκπαίδευσης με την τηλεκπαίδευση. Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, αντίθετα εντείνει τις ταξικές ανισότητες.

Πρόβλεψη για εκπαιδευτικούς στη διάθεση που θα αντικαθιστούν όσους νοσούν.

Μαζικές προσλήψεις/μονιμοποιήσεις προσωπικού καθαριότητας και εξοπλισμό των σχολείων με υγειονομικά μέσα

Ενίσχυση του ΕΣΥ που ασφυκτιά, με όλα τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών (γιατρούς, ΜΕΘ, νοσοκομεία, εξοπλισμό). Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, χωρίς αποζημίωση, στη μάχη της πανδημίας

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

15 μαθητές κατ’ ανώτατο σε κάθε τμήμα. Αύξηση της χρηματοδότησης στην εκπαίδευση.

Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Άμεσος διορισμός/μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση. ΟΧΙ στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Αύξηση των δρομολογίων στα ΜΜΜ, των σχολικών μεταφορών και αποφυγή συνωστισμού.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τσαλαπάκης Αντώνης

Ο Γ. Γραμματρέας

Πετράκης Νεκτάριος

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.