5 Νοεμβρίου 2022 ο κλάδος έχει και πάλι γνήσιους αιρετούς εκπροσώπους σε Π.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Π.Ε.

 


5 Νοεμβρίου 2022. Έπειτα από δύο χρόνια όπου η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. επέλεξε να «εξαφανίσει» τους αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τοποθετώντας δοτούς στη θέση τους, ο κλάδος με υπευθυνότητα και με οδηγό την ανάγκη για διαφάνεια και έλεγχο στην άσκηση της διοίκησης, αποκτά και πάλι αιρετούς.

Το μήνυμα του κλάδου προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. είναι σαφές. «Τέρμα στην ασυδοσία, την αδιαφάνεια, τις εξυπηρετήσεις των ημετέρων και την καταταλαιπώρηση των εκπαιδευτικών». Με την ψήφο τους οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα, στις περισσότερες περιοχές με ποσοστά συμμετοχής μεγαλύτερα αυτών που καταγράφονταν την περίοδο που οι εκλογές γίνονταν Σάββατο χωρίς άδεια, αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις των εκλογών αντιπροσώπων Δ.Ο.Ε. (Μάιος - Ιούνιος 2022), έδωσαν ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής παρουσίας και ενότητας του κλάδου προς την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. και την Κυβέρνηση. Έδωσαν, όμως, μήνυμα «επιβεβλημένης ανάγκης για ενότητα και ευθύνη» και προς εκείνους που, εμφανίζονται να “πανηγυρίζουν” (για ποιο πράγμα άραγε;) και προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν ένα αφήγημα, που δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές αιτίες, παρουσιάζοντας, μάλιστα, πίνακες αποχής ιδιαίτερα στην Αττική, αλλά όχι της υπόλοιπης χώρας…

Προς όλους αυτούς που μοιραία, συνέδραμαν με τη στάση τους (εκούσια ή ακούσια) τις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για εκπαιδευτικούς χωρίς εκπροσώπηση στα υπηρεσιακά συμβούλια, εκεί που αποφασίζονται όλα τα θέματα που αφορούν την υπηρεσιακή τους κατάσταση, αλλά και στην ίδια την πολιτική της Κυβέρνησης, δόθηκε ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα ανάκτησης και υπεράσπισης του θεσμού του αιρετού.

Από εδώ κι έπειτα, ο μόνος δρόμος θα είναι αυτός του αγώνα του κλάδου για δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων που τον αφορούν μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια. Ουσιαστικός αγώνας υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου, προάσπιση και διεκδίκηση διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και υπηρέτησης των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Δρόμος στον οποίο δεν έχουν θέση απειλές και διχαστικές κραυγές. Οι αιρετοί είναι κατάκτηση του κλάδου και δε θα γίνουν θυσία στον βωμό μικροπολιτικών τακτικών που με ψέματα και εκφοβισμό απέτρεψαν, δυστυχώς, πολλούς συναδέλφους από τη συμμετοχή στη μεγάλη μάχη του κλάδου.

Δεν χαρίζουμε τους αιρετούς του κλάδου σε κανέναν

Αγωνιζόμαστε για:

  • ενδυνάμωση του θεσμού του αιρετού καθώς και τη θέση τρίτου αιρετού στα υπηρεσιακά συμβούλια

  • κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης που καταστρατηγούν το Π.Δ. 1/2003

  • προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών



Από τη Δ.Ο.Ε.

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.