Παράσταση Διαμαρτυρίας - Στάση Εργασίας - Κενά εκπαιδευτικών

 



Δύο μήνες και τέσσερις φάσεις προσλήψεων όλων των ειδικοτήτων εκπαιδευτικών ήταν αρκετός χρόνος για να φανεί η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, να λειτουργούν τα σχολεία στη λογική κόστους-οφέλους, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Ο.Ο.Σ.Α. , για να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μας μονάδων. Με αποκορύφωμα τη Δ' φάση προσλήψεων όπου δεν δόθηκε καμία βαρύτητα στα κενά γενικής παιδείας αλλά υπήρξε και απόλυτη απαξίωση της ειδικής αγωγής, τα σχολεία μας σήμερα βρίσκονται με πάνω 60 κενά εκπαιδευτικών.

Τα κενά αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της Α/θμιας Δ/νσης Εκπ/σης Χανίων, αφορούν: 40 εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, 5 εκπαιδευτικούς για τμήματα ένταξης, 1 εκπαιδευτικό πληροφορικής, 1 εκπαιδευτικό μουσικής, 1 εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας για δημοτικό 2 εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας για νηπιαγωγεία, 3 εκπαιδευτικούς εικαστικών, 1 εκπαιδευτικό γερμανικής γλώσσας, 1 εκπαιδευτικό γαλλικής γλώσσας, 8 τουλάχιστον δασκάλους.

Σε κάποιους εκεί στο ΥΠΑΙΘ ίσως τα κενά αυτά να φαίνονται μηδαμινά αποτελούν όμως το 10% των αναγκών των σχολικών μας μονάδων σε προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί ούτε να αλλοιωθεί.

  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμπαρίου από το Σύλλογο Γονέων του σχολείου όπου λειτουργούν τμήματα 26 μαθητών.

  • Καθημερινό παράδειγμα, η αδυναμία απουσίας των εκπαιδευτικών από τα σχολεία μας με οποιασδήποτε μορφή άδειας λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών για την αναπλήρωση των κενών , μακροχρόνιων ή βραχυχρόνιων.

Οι εκπαιδευτική κοινότητα όλο αυτό το διάστημα διεκδικεί το αυτονόητο. Μόνο με την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τα σχολεία μας μπορούν να λειτουργήσουν. Μόνο τότε θα πάψουν οι αναγκαστικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών με απόφαση της Δ/νσης Εκπ/σης. Μόνο τότε θα σταματήσει η αναστολή λειτουργίας των Ολοήμερων τμημάτων για να μπορέσει να λειτουργήσει το Πρωινό σχολείο. Μόνο τότε σε κάθε μαθητή θα αντιστοιχεί ένας εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης.

Η λειτουργία των σχολείων μας δεν θα έπρεπε να είναι πολιτική απόφαση αλλά πολιτική υποχρέωση.

Για όλα τα παραπάνω το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 11πμ στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Χανίων.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας να στηρίξουν την κινητοποίηση. Για το λόγo αυτό κηρύσσουμε 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 10.30πμ έως τη 1.30μμ.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τσαλαπάκης Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας

Αθηνά Μαρκετάκη

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.