Ο αγώνας συνεχίζεται μαζικά, συντεταγμένα, αποφασιστικά

 



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι


Συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου, ενάντια στην αξιολόγηση - εργαλείο, της εμπορευματοποίησης, κατηγοριοποίησης και διαφοροποίησης σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών, κάνουμε το επόμενο βήμα. Η Δ.Ο.Ε. στέλνει τα νέα ενιαία κείμενα για τη δεύτερη φάση (Φάση 2), ως απάντηση στον συλλογικό προγραμματισμό, όπως αυτός προβλέπεται από την υπ’ αρ. 108906/ΓΔ4/10-9-2021 Υ.Α. , σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 33, 34 και 35 του ν. 4692/2020, όπως συμπληρώθηκαν από τις διατάξεις του ν.4823/2021.

Ο αγώνας μας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι αγώνας διαρκείας, αγώνας πολύμορφος. Δίνουμε τη μάχη αυτή με ενιαία, μαζική, συλλογική και αποφασιστική στάση.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση τα πλάνα του Υ.ΠΑΙ.Θ., τα οποία μέσω της ενιαίας στάσης μας, προσπαθούμε να ακυρώσουμε στην πράξη, βρισκόμαστε στη φάση 2.

Αυτή η φάση λήγει 10 Δεκεμβρίου. Τα κείμενα που στέλνουμε σήμερα, θα μπουν στις 5 αντίστοιχες ενότητες της φάσης 2. Οι αναρτήσεις των κειμένων θα γίνουν από τους/τις συναδέλφους που έχουν αναλάβει συντονιστ(ρι)ες των σχεδίων δράσης.

Έχουν αναρτηθεί ήδη οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων / Φάση 1 (στο κείμενο που στέλνουμε είναι σημασμένες με πράσινο χρώμα).

Θα ακολουθήσει έως τον Μάιο η υλοποίηση των δράσεων. Οι δράσεις θα γίνουν σε κεντρικό επίπεδο από τη Δ.Ο.Ε., με την υποστήριξη και συμμετοχή των εκπαιδευτικών. Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση για τη φάση 3 (υλοποίηση), η οποία προετοιμάζεται τώρα και θα ανακοινωθεί αναλυτικά από την Ομοσπονδία.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν:

Κεντρικές διαδικτυακές εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή της πανεπιστημιακής κοινότητας, από τη χώρα μας και διεθνώς.

Ερευνητικά ερωτηματολόγια (τα οποία είχαν σταλεί και πέρυσι), τα οποία εμπλουτίζουμε με τη μαζική συμμετοχή μας, ώστε να αποτυπωθεί η σημερινή πραγματικότητα, οι απόψεις των εκπαιδευτικών και να τεκμηριωθούν τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Τα ερωτηματολόγια θα σταλούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες, αναλυτικά και κατά θεματική.

Ηλεκτρονικές εκδόσεις όλων των δράσεων.

Διαμόρφωση σχετικής ιστοσελίδας όπου θα αναρτώνται όλες οι δράσεις.

Συναντήσεις με φορείς, στα πλαίσια διαμόρφωσης ενός μετώπου για την υπεράσπιση της Δημόσιας Παιδείας.

Τονίζουμε την ανάγκη μαζικής συμμετοχής στις δράσεις που σχεδιάζονται (εκδηλώσεις, ερευνητικά ερωτηματολόγια).

Τα νέα ενιαία κείμενα, τα οποία στέλνουμε στους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. και στα σχολεία βρίσκονται στην ίδια αντίληψη που κινούμαστε μέχρι τώρα. Είναι κεντρικά κείμενα, αναιρούν τη διαφοροποίηση των σχολικών μονάδων, αποτελούν ενιαία συλλογική έκφραση για όλα τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, καταγράφουν αιτήματα του κλάδου, καταγγέλλουν τις ευθύνες της εφαρμοζόμενης αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Η πλούσια δουλειά κάθε συλλόγου διδασκόντων για τους μαθητές του, όπως κάνουμε όλα τα χρόνια, συνεχίζεται κανονικά. Η ενιαία στάση των σχολείων αφορά στη σχέση μας με τη διοίκηση και στην αντίστασή μας στην προσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης.

Στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, έχουν αποφασιστεί τα ενιαία κείμενα της Δ.Ο.Ε. και έχουν οριστεί Συντονιστές – Συντονίστριες για τα σχέδια δράσης που πρότεινε η Ομοσπονδία. Οι ορισμένοι από τους Συλλόγους Διδασκόντων συντονιστές – συντονίστριες, μπαίνοντας με τους προσωπικούς τους κωδικούς, στην πλατφόρμα του συλλογικού προγραμματισμού, αναρτούν τα αντίστοιχα κείμενα και δράσεις που έστειλε η Δ.Ο.Ε. στις αντίστοιχες πέντε ενότητες της πλατφόρμας. Καταθέτουμε τα κείμενα της Ομοσπονδίας χωρίς καμιά διαφοροποίηση, εξειδίκευση, συμπλήρωση.

Απέναντι στις αποτυχημένες προσπάθειες εκφοβισμού, τα απειλητικά έγραφα και τις έκνομες οδηγίες από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ., απαντούμε με τη συλλογική και αποφασιστική μας στάση δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι ο κλάδος δεν θα υπακούσει στη βία, στην ποινικοποίηση των αγώνων, στην κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Ενωμένοι/ες θα υπηρετήσουμε το δημόσιο Σχολείο και τον παιδαγωγικό μας ρόλο.

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.