Προκλητική απέναντι στο Δημόσιο Σχολείο η ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά να πραγματοποιήσει διημερίδα διαφήμισης των ιδιωτικών σχολείων την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3

 


Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την προκλητική ενέργεια της Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά να πραγματοποιήσει διημερίδα διαφήμισης για την ιδιωτική εκπαίδευση, την Παρασκευή και το Σάββατο 17-18/3, με θέμα: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον».

Η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τα Ιδιωτικά Σχολεία του Πειραιά με προφανή στόχο την προσέλκυση νέων «πελατών με τις ευλογίες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και φυσικά της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. και της κυβέρνησης. Πραγματοποιείται την ίδια περίοδο που τα δημόσια σχολεία ευθύνης της ΔΙ.Δ.Ε. Πειραιά αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με την Ο.Λ.Μ.Ε., τεράστια προβλήματα (κενά, υποχρηματοδότηση, έλλειψη Τμημάτων Ένταξης κλπ.), εξ αιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης για τη δημόσια εκπαίδευση. Στον αντίποδα επιχειρείται μια χυδαία εκστρατεία διαφήμισης και ενίσχυσης των ιδιωτικών συμφερόντων στον χώρο της εκπαίδευσης όπου γιγαντώνεται η εργοδοτική παρανομία με το 30% και πλέον των εκπαιδευτικών να έχουν αποχωρήσει από τα ιδιωτικά σχολεία από τον Ιούλιο του 2020 κι έπειτα, λόγω της δραματικής επιδείνωσης των εργασιακών συνθηκών (πηγή ΟΙΕΛΕ).

Διόλου τυχαίο δεν μπορεί να είναι το γεγονός ότι επιλέγεται ως χρονική περίοδος πραγματοποίησης της εκδήλωσης η εποχή των εγγραφών για τη νέα σχολική χρονιά κάτι που ανοίγει σειρά ηθικών αλλά και νομικού χαρακτήρα ζητημάτων. Τονίζουμε, ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ο εκάστοτε Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει και τον ρόλο του διοικητικού–πειθαρχικού προϊστάμενου τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σχολείων/εκπαιδευτικών και είναι υποχρεωμένος, από το Σύνταγμα και τους νόμους, να υπερασπίζεται τη Δημόσια εκπαίδευση.

Είναι τεράστια η πολιτική ευθύνη της ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης η οποία αποτελεί προσβολή για τους δημόσιους λειτουργούς της εκπαίδευσης, τους εκπαιδευτικούς που δίνουμε κάθε μέρα την ψυχή μας για την στήριξη του Δημόσιου Σχολείου και παλεύουμε για την ολόπλευρη μόρφωση των μαθητών/τριών μας. Οφείλει, εάν δεν την υποθάλπει και κατευθύνει, να την ακυρώσει, αντιμετωπίζοντας, παράλληλα, όλα τα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων σχολείων της ΔΙ.Δ.Ε. Πειραιά αλλά και όλης της Ελλάδας. Εάν δεν το πράξει αποδεικνύει περίτρανα ότι αποτελεί επιλογή της η, σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης, προβολή και προστασία των ιδιωτικών σχολείων, κολλεγίων και πανεπιστημίων και φυσικά των, περί αυτών, οικονομικών συμφερόντων.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ώστε να καταδικαστεί η πρωτοφανής αυτή πρόκληση εις βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Η εκπαίδευση είναι κοινωνικό αγαθό – Δεν πωλείται!

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.