ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 18 ΜΑΡΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

 



Στις 18 Μάρτη 2023, κινήματα και συνδικάτα από την Ευρώπη και όλο τον Πλανήτη καλούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στο ρατσισμό και την ανερχόμενη φασιστική απειλή.

Οι πρόσφυγες με τα παιδιά τους, θύματα των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας και της κλιματικής κρίσης στις χώρες τους παλεύουν  να ξεφύγουν από το θάνατο, να αποκτήσουν άσυλο, αξιοπρεπή στέγη, εργασία, υγεία και παιδεία για τα παιδιά τους. 

Είμαστε αντίθετοι με τις κυβερνήσεις της ΕΕ που έχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης- φυλακές και γκέτο έξω από τις πόλεις. Χιλιάδες πνίγηκαν στην Μεσόγειο και το Αιγαίο εξ αιτίας της πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο. 

 Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που έφτασε να προχωρήσει στον μαζικό εκτοπισμό προσφύγων σε στρατόπεδα-γκέτο έξω από τις πόλεις, τόσο με την εκκένωση της δομής του Ελαιώνα όσο και με την κατάργηση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ από την 1/1/2022, της φιλοξενίας μέσα στις πόλεις σε κατοικίες. Με αυτές τις πολιτικές διακόπτει την πορεία ένταξης στην κοινωνία 10.000 φιλοξενούμενων προσφύγων, διακόπτει βίαια την συνέχιση της φοίτησης στα σχολεία των παιδιών τους, την πρόσβαση ευάλωτων ομάδων, ανάπηρων, ασθενών, στην δημόσια υγεία και περίθαλψη. 

Παλεύουμε για την καταδίκη σε δεύτερο βαθμό των ναζιστών της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των εγκληματιών που επιτέθηκαν δολοφονικά ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τους αγωνιστές των κινημάτων.

Οχι στα στρατόπεδα-γκέτο, να κλείσουν οι Αμυγδαλέζες. Στοπ στις καταδιώξεις στα σύνορα, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. 

Όλα τα παιδιά των προσφύγων στα σχολεία, πρόσβαση στην δημόσια υγεία με ΑΜΚΑ για όλους. Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Τουρκίας και Λιβύης, η συμφωνία με την ιταλική κυβέρνηση της Μελόνι.

 Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία, καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, στη φυλακή ξανά, καμιά νομιμοποίηση της Μελόνι. 

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, το Σάββατο 18 Μάρτη, στα Χανιά στις 12μμ στην Πλατεία Αγοράς. 

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος 
Τσαλαπάκης Αντώνης
Η Γ. Γραμματέας
Μαρκετάκη Αθηνά

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Στρατιωτικό Πρατήριο Χανίων - Το Πρατήριο στα Χανιά βρίσκεται στην ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ 1

Καταγγελία σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 28 Μάρτη - 3η επαναληπτική

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.