ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

 


ΝΑ ΑΘΩΩΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!


Καταδικάζουμε την παραπομπή σε δίκη του αγωνιστή φοιτητή ΗΜΜΥ Γιώργου Σ. και Γραμματέα του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης για ανυπόστατες, κατασκευασμένες κατηγορίες που μόνο σκοπό έχουν να στείλουν μήνυμα τρομοκράτησης του αγώνα της νεολαίας. 

Η δίωξη αυτή έρχεται σε συνέχεια πρωτοφανών περιστατικών στην πόλη των Χανίων στις 27/2/2021 που η ασφάλεια καταδίωξε φοιτητές στην πόλη και προέβη σε αθρόες προσαγωγές και 1 σύλληψη, φοιτητών, συνδικαλιστών, μελών των φοιτητικών συλλόγων (ΗΜΜΤ, ΜΠΔ και ΑΡΧΜΗΧ) του Πολυτεχνείου Κρήτης. Αποκορύφωμα ήταν η εισβολή της ασφάλειας Χανίων στο σπίτι φοιτητών, χωρίς την επίδειξη εντάλματος με πρόσχημα έρευνα για κάποια άσχετη δράση με συνθήματα και μπογιές σε πολιτικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, με την οποία οι φοιτητές δεν είχαν καμία απολύτως σχέση όπως αποδείχθηκε. Οι συνεχείς καταγγελίες φοιτητών της πόλης για παρενοχλήσεις από την ασφάλεια αποδεικνύουν ότι οι συνδικαλιστές φοιτητές ήταν ήδη στοχοποιημένοι για την αγωνιστική τους δράση.

Παρά την παντελή έλλειψη στοιχείων που να συνδέουν τους φοιτητές με την εν λόγω δράση, ο Γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης παραπέμπεται σε δίκη για δήθεν φθορά ξένης ιδιοκτησίας στις 18.10.2023. Μάλιστα, για την ίδια δράση συνελήφθη και κατηγορείται, επίσης αναίτια, και κάτοικος Χανίων, που βγήκε απλώς από το σπίτι του την ώρα της εισβολής της αστυνομίας και βρέθηκε κι αυτός εμπλεκόμενος. Οι σκευωρίες της ασφάλειας δεν σταμάτησαν εκεί. Αφού έκαναν το σπίτι των φοιτητών άνω κάτω, ανέσυραν και εμφάνισαν ένα παλιό φυσίγγι του παππού του φοιτητή, αφού το σπίτι ανήκει στην οικογένεια και διέμενε ο παππούς του φοιτητή. Με το «φοβερό» αυτό εύρημα ενός απλού παλιού φυσιγγιού, ο φοιτητής στέλνεται στο Δικαστήριο στις 21.3.2023 με την απίστευτη κατηγορία της οπλοκατοχής!

Η προφανής αυτή σκευωρία εντάσσεται στο πλαίσιο της επίθεσης της κυβέρνησης στην νεολαία και το δημόσιο πανεπιστήμιο και την έντασης της καταστολής και της αστυνομικής βίας σε βάρος αγωνιστών/τριών και ιδίως νεολαίων, που αντιστέκονται ενάντια στην αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης στην εκπαίδευση, το νόμο Κεραμέως και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Μέσα από την δικαστική, ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία, και τη στοχοποίηση των αγωνιζομένων φοιτητών και φοιτητριών, επιδιώκουν να πειθαρχήσουν το φοιτητικό κίνημα.

Δεν θα τους περάσει. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους φοιτητές και ζητούμε να αθωωθεί ο Γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης και όλοι οι αναίτια κατηγορούμενοι στην υπόθεση.

Ο Πρόεδρος

Τσαλαπάκης Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας

Μαρκετάκη Αθηνά

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 28 Μάρτη - 3η επαναληπτική

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΠΕ Χανίων 28 Μάρτη

Στάση Εργασίας - Τρίτη 26 Μάρτη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.