Κινητοποίηση Τετάρτη 11πμ Δ/νση Εκπ/σης Χανίων - Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ


Ο γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ αποτελεί αιτία πολέμου!

Ούτε να το σκέφτεται το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση!


Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ένα δυσμενές τοπίο συνέχισης ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, και στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης, που οδηγούν:  στη σταδιακή απόσυρση του κράτους από τη στήριξη του Δημόσιου δωρεάν Σχολείου στην εντατικοποίηση της εργασίας με την αύξηση της γραφειοκρατίας σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης στην υποστελέχωση των σχολείων σε τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και στην ασφάλεια εκπαιδευτικών-μαθητών και σε παντελή απουσία σχεδιασμού ανέγερσης νέων σχολικών κτηρίων.

Μέσα σ’ αυτό το τοπίο έρχεται να προστεθεί και η σχεδιαζόμενη, από την προηγούμενη και νυν πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ,  αλλαγή του συστήματος διορισμού-προσλήψεων με την καθιέρωση γραπτού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ. Το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αντιπαλέψει διαχρονικά τη διενέργεια γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ, που ακυρώνει και απαξιώνει τα πτυχία των εκπαιδευτικών.

Η προσπάθεια γκρεμίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών συνεχίζεται και βαθαίνει. 

Δεν αρκεί η πλήρης απαξίωση των πτυχίων και της  προϋπηρεσίας, το αέναο κυνήγι ακριβοπληρωμένων προσόντων, η εργασιακή επισφάλεια/ανεργία, η ελαστική εργασία, η περιπλάνηση και οι μισθοί πείνας των αναπληρω(τρι)ών. Αντίθετα επιλέγει να ανοίξει νέο πόλεμο με τους εκπαιδευτικούς και το εκπαιδευτικό κίνημα, επιχειρώντας να προσθέσει ακόμα ένα φίλτρο εξόντωσης, αποκλεισμού και απολύσεων, θέτοντας ως βασικό κριτήριο εργασίας, ακόμα και ως αναπληρωτής/τρια, την επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Η κ. Κεραμέως, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, επεδίωξε να πουλήσει ψεύτικες ελπίδες στις χιλιάδες των εκπαιδευτικών που βρίσκονται έξω από τη δημόσια εκπαίδευση εξαιτίας των περικοπών και της πολιτικής της επιλογής για υποστελέχωση των σχολείων και κάλυψη των κενών κυρίως με αναπληρωτές/τριες. Η κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους εκπαιδευτικούς είναι η απάντηση τόσο στο ζήτημα της αδιοριστίας όσο και της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων. Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΙΘ αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων/ισσων μας  που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020 με αποτέλεσμα να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας που καθιστά τους/τις συναδέλφους πιο ευάλωτους/ες σε πιέσεις, προκειμένου να δέχονται αδιαμαρτύρητα την αντιεκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, αυτήν που ο κλάδος μας στην συντριπτική του πλειοψηφία αντιμάχεται σθεναρά. 

Το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου δε θα επιτρέψει ούτε την ομηρία των συναδέλφων για τη μονιμοποίησή τους ούτε την αμφισβήτηση της αξίας των πτυχίων μας με τη διεξαγωγή γραπτού διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την ΕΛΜΕ Χανίων, την Τετάρτη 19 Ιούλη, στις 11π.μ. , στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χανίων.

Θα μας βρουν απέναντι, σε θέση μάχης!

Δε θα επιτρέψουμε να πεταχτούν στα αζήτητα το βασικό μας πτυχίο, τα χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο, τα χρόνια αγώνων, θυσιών, εργασίας και σπουδών μας

Δυναμώνουμε τον αγώνα με βάση τις δικές μας ανάγκες, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας.

Καμία σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών που έχουν έστω και μία σύμβαση στην εκπαίδευση με βάση την προϋπηρεσία και την ημερομηνία κτήσης πτυχίου. Όχι στο «προσοντολόγιο». Κατάργηση του ν. 3848/2010, του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και του ν. 4186/2013.

    Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας

    Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων με αυτά των μονίμων για όσο διάστημα παραμένουν στην αναπλήρωση.

    Δημιουργία νέων οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες. Το πτυχίο στο κάθε επιστημονικό αντικείμενο να μας εξασφαλίζει το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλεία στο αντικείμενό μας.

    Νέες θέσεις εργασίας με μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση του ωραρίου εργασίας.

    Κάλυψη όλων των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας σε γενική και ειδική αγωγή, σε όλες τις ειδικότητες και σε όλα τα αντικείμενα με μόνιμους εκπαιδευτικούς.

    Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου της αξιολόγησης. Ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων!

    Πραγματικές αυξήσεις μισθών για κάλυψη των απωλειών των μνημονίων, του τιμάριθμου και της ακρίβειας για ζωή με αξιοπρέπεια. Συνεχής αύξηση-αναπροσαρμογή των μισθών με βάση τον τιμάριθμο. Κανένας πρώτος μισθός κάτω από 1000 ευρώ, επιστροφή 13ου και 14ου στο δημόσιο και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, επιστροφή του ΜΚ που παρακρατήθηκε. Αφορολόγητο 12000 ευρώ και 4000 για κάθε παιδί.


    Για το ΔΣ

    Ο Πρόεδρος

    Τσαλαπάκης Αντώνης

    Η Γ. Γραμματέας

    Αθηνά Μαρκετάκη


    Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

    Όλες και όλοι στην νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση

    Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

    Πάρθηκαν οι εξής ομόφωνες αποφάσεις

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

    ΔΟΕ

    Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

    ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

    Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

    ΑΔΕΔΥ

    Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.