29 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό – Ημέρα Δράσης σε όλα τα σχολεία


 

Η 29η Νοεμβρίου έχει κηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, η οποία φέτος αντικειμενικά σημαδεύεται από τη σφαγή που πραγματοποιείται στην περιοχή και ιδιαίτερα στη Γάζα.

Το Δ.Σ του ΣΕΠΕ Χανίων, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του «Αφήστε τα παιδιά της Παλαιστίνης να ζήσουν» όπου δεκάδες έργα των μαθητών εκτέθηκαν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αγορά στις 12/11/23, επανέρχεται και καλεί σε Ημέρα Δράσης όλα τα σχολεία, ώστε να εκφραστεί η αλληλεγγύη μας στον λαό που δολοφονείται, να καταδικαστούν οι εικόνες από βομβαρδισμένα νοσοκομεία, σχολεία, οι εικόνες νεκρών παιδιών που μας συγκλονίζουν όλους. Να εκφραστεί η απαίτηση να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται και εμπλοκή της χώρας μας σε αυτό.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού μας, όλων των ειδικοτήτων, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, να κάνουν υπόθεση δική τους την πάλη ενάντια στον πόλεμο, τον αγώνα για την Ειρήνη, την Αλληλεγγύη για τους λαούς που αγωνίζονται.

Με τα παιδαγωγικά εργαλεία και την τεράστια πείρα που διαθέτουν, να βρουν τους κατάλληλους τρόπους και τα μέσα ώστε να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες για τον πόλεμο, να δώσουν απαντήσεις στα τεράστια ερωτηματικά τους.

Καλούμε κάθε σχολική μονάδα να συζητήσει για την οργάνωση της δράσης και τους κατάλληλους τρόπους έκφρασής της.

Τα έργα αυτά να σταλούν στο ΣΕΠΕ (sepechanion@gmail.com) με σκοπό να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του και τον τοπικό τύπο.

29 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, να στείλουμε ένα συντονισμένο, ηχηρό μήνυμα Ειρήνης από κάθε σχολείο του νομού Χανίων!


Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.