Ούτε βήμα πίσω από τις δημοκρατικά ληφθείσες αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων - 10ο δημοτικό σχολείο Χανίων



Μετά από τις επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις της ΔΟΕ (11/12 & 15/12) για τον ντόρο που προκλήθηκε από την εγκύκλιο του Γ.Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ Κατσαρού, σχετικά με τα σχέδια δράσεις των σχολικών μονάδων, ο οποίος βάδισε στα βήματα του προκατόχου του κ Κόπτση, με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι στο 10 Δημοτικό Σχολείο Χανίων, έγινε ανάθεση στους εκπαιδευτικούς σε νέους άξονες και νέα σχέδια δράσεις. 


Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου μας, όλες αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στα σχολεία του νομού Χανίων, όπως βρεθήκαμε και σε αυτή την σχολική μονάδα. Στόχος μας είναι η ενημέρωση τόσο των διευθυντών όσο και των εκπαιδευτικών των Συλλόγων Διδασκόντων για το παραπάνω ζήτημα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Σύλλογος μας είχε πραγματοποιήσει και διαδικτυακή ενημέρωση μέσω ZOOM στις 13/12 για το ίδιο θέμα.


Από την πλευρά μας είχαμε πολλάκις εφιστήσει την προσοχή (13/12) στους Διευθυντές και στις Διευθύντριες των σχολικών μας μονάδων σε σχέση με τις τελευταίες οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και της Ένωσης Διευθυντών καθώς ο ΣΕΠΕ ΧΑΝΙΩΝ θα κινηθεί νομικά (όπως καλεί η ΔΟΕ) προς όσους καταπατήσουν τα δικαιώματα των Συλλόγων Διδασκόντων των σχολικών τους μονάδων.


Καταγγέλουμε τη διευθύντρια του 10ου δημοτικού σχολείου Χανίων, η οποία με την απόφασής της να ακολουθήσει την αόριστη οδηγία του Γ.Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, α) καταπατά κάθε δημοκρατικό δικαίωμα του ΣΔ του σχολείου της, β) δηλώνει άγνοια επί της νομοθεσίας καθώς η ειδική συνεδρίαση έχει ολοκληρωθεί σε προγενέστερο χρόνο άρα δεν δύναται ο/η διευθυντής-τρια να ακολουθήσει το άρθρο 97 και γ) δημιουργεί κλίμα αυταρχισμού εντός της σχολικής μονάδας.


Χαιρετίζουμε την απόφαση του Συλλόγου Διδακσόντων του σχολείου να συνεχίσει με τα ενιαία κείμενα όπως τόσες ακόμα σχολικές μονάδες του νομού. Χαιρετίζουμε τους δεκάδες διευθυντές/τριες, προισταμένους/μενες του νομού οι οποίοι/ες δεν έπεσαν στην παγίδα που έστεισε το ΥΠΑΙΘ μαζί με την Ενωση Διευθυντών στα στελέχη εκπαίδευσης. 


Ο ΣΕΠΕ Χανίων θα συνεχίσει να αγωνίζεται για δημοκρατικούς Συλλόγους Διδασκόντων αλλά και για εκπαιδευτικούς στις θέσεις των στελεχών εκπαίδευσης. Θα είμαστε όμως απέναντι και σε κάθε φωνή η οποία με γνώμονα το ατομικό συμφέρον δεν θα σεβαστεί τους εκπαιδευτικούς εντός και εκτός σχολικής τάξης.


Καλούμε τη Διευθύντρια του σχολείου ακόμα και τώρα να επανεξετάσει τη στάση της εις όφελος του δημοκρατικού κλίματος της σχολικής μονάδας.


Σε κάθε άλλη περίπτωση ο ΣΕΠΕ Χανίων ακολουθώντας τα βήματα της ΔΟΕ θα κινηθεί νομικά υπερασπίζοντας τους conversation΄πυς του σχολείου (ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΧΛΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ)

https://sepe-chanion.blogspot.com/2023/12/blog-post_18.html


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τσαλαπάκης Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας

Μαρκετάκη Αθηνά 


----------------------


Άρθρο 97 

Υπαλλακτικός τρόπος άσκησης των αρμοδιοτήτων των άρθρων 47 και 47 Α του ν. 4547/2018 από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο της σχολικής μονάδας 1. Εφόσον κατά τη διάρκεια συγκεκριμένου σχολικού έτους ο σύλλογος διδασκόντων δεν συγκληθεί ή δεν συνεδριάσει ή για οποιονδήποτε λόγο δεν προβεί εν γένει στις ενέργειες της αρμοδιότητάς του, όπως αυτές καθορίζονται στα άρθρα 47 και 47Α του ν. 4547/2018 (Α’ 102), αμέσως μετά την παρέλευση δεκαημέρου από τη λήξη των προθεσμιών που ορίζονται στα άρθρα αυτά και χωρίς υπαίτια βραδύτητα, στην περίπτωση που δεν προβλέπονται προθεσμίες, ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας προβαίνει, όσον αφορά στο σχολικό αυτό έτος, σε όσες από τις ενέργειες της αρμοδιότητας του συλλόγου διδασκόντων εξακολουθούν να παραλείπονται από τον σύλλογο, με τη συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης που έχει την παιδαγωγική ευθύνη της σχολικής μονάδας, εφαρμόζοντας κατά τα λοιπά αναλόγως τα ως άνω άρθρα.

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.