Άσκηση πιέσεων προς τους Συλλόγους Διδασκόντων για την παράνομη επανάληψη των ειδικών συνεδριάσεων – Παράνομες αποφάσεις Διευθυντών/ντριών



Συνάδελφοι,

 επειδή καταγγέλλεται προς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. η άσκηση έντονης πίεσης από κάποια στελέχη της εκπαίδευσης και ακόμα χειρότερα η παράνομη επίδοση πράξης ανάθεσης διευθυντών/ντριών προς τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων που υπερασπίζονται τις νόμιμες αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων οι οποίες έχουν ληφθεί εντός του οριζόμενου από τις σχετικές διατάξεις χρονικού ορίου (το οποίο έχει παρέλθει), το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τονίζει τα παρακάτω:

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, το χρονικό διάστημα εντός του οποίου έπρεπε να πραγματοποιηθούν οι ειδικές συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων (μέχρι και 20 Οκτωβρίου) έχει παρέλθει και οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Η εγκύκλιος του Γ.Γ. δεν μπορεί να τροποποιήσει τα χρονικά όρια που θέτει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Επομένως η επανάληψη της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Αν παρόλα αυτά η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας, παρανόμως, εμμένει στην επανάληψη της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων, οι συνάδελφοι προσέρχονται και δηλώνουν προκειμένου να καταχωρηθεί στο πρακτικό ότι η συνεδρίαση αντίκειται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ενώ μοναδική έγκυρη και νόμιμη απόφαση είναι αυτή που έχει ήδη ληφθεί με την Υπ. Αριθμ. …. πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων, βάσει της οποίας έχει πραγματοποιηθεί η ανάρτηση των Φάσεων 1 και 2 καθώς και ο ορισμός συντονιστών/στριών.

Στην ακραία περίπτωση που η Διεύθυνση του σχολείου λειτουργώντας προδήλως παράνομα, προχωρήσει σε πράξη ανάθεσης προς τους εκπαιδευτικούς, εκείνοι καταθέτουν ομαδική δήλωση στο πρωτόκολλο του σχολείου όπου αναγράφονται τα παρακάτω:

«Η πράξη σας είναι προδήλως παράνομη διότι έχει παρέλθει ο χρόνος για την πραγματοποίηση της ειδικής συνεδρίασης όπως ορίζεται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Το μοναδικό αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει στόχους, σχέδια δράσης, τα κείμενα που θα αναρτηθούν και τους συντονιστές είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο οποίος έχει ήδη συνεδριάσει και αποφασίσει επ’ αυτών εντός του εκ του νόμου οριζόμενου χρόνου. Επομένως η πράξη σας αφενός προέρχεται από αναρμόδιο όργανο και αφετέρου είναι αντίθετη προς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ. 3 του νόμου 3528/07 σας δηλώνουμε ότι καθίσταται αδύνατη η υλοποίηση της προδήλως παράνομης αυτής εντολής, επιφυλασσόμενοι/ες παντός νομίμου δικαιώματός μας.». 

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.