Ψήφισμα συμπαράστασης στους συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη 2020 - Καλαμάτα

 


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων  εκφράζει τη συμπαράστασή του στους Γιακουμή Στάθη, Κάρτσωνα Σταύρο και Νίκου Δονάτο,  συλληφθέντες της 6ης Δεκεμβρίου 2020 στην Καλαμάτα. Απαιτούμε την αθώωσή τους.

Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και το όργιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας ενάντια στον κόσμο που βρέθηκε στην Κεντρική Πλατεία για να διαδηλώσει για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα δημόσιας υγείας. Οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν εντελώς αναίτια σε επιθέσεις στους παρευρισκόμενους, κάνοντας 3 προσαγωγές αγωνιστών οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις!

Η κυβέρνηση με πρόφαση την πανδημία απαγορεύοντας τη συνάθροιση “άνω των τριών” όπως είχε πράξει και στις 17 Νοέμβρη του ίδιου χρόνου για την επέτειο του Πολυτεχνείου αλλά και στις 26 του ίδιου μήνα στην πανεργατική απεργία, επιτέθηκε συστηματικά σε εκείνα τα συνταγματικά δικαιώματα που την ενοχλούν και την εμποδίζουν να ξεδιπλώσει ανενόχλητη την αντεργατική και αντικοινωνική της ατζέντα: στη συνάθροιση, τη διαδήλωση, τη συνδικαλιστική ελευθερία και γενικότερα στα δικαιώματα μας που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες των εργαζομένων ως ελάχιστα όπλα απέναντι στην αυθαιρεσία της εξουσίας. Την εποχή της πανδημίας ζήσαμε στιγμές παραφροσύνης με απαγορεύσεις κινητοποιήσεων αλλά ελεύθερη συνάθροιση στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις.

Με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική έκανε ξεκάθαρο πως όσοι και όσες αγωνίζονται ενάντια σε αυτή, υπερασπιζόμενοι/ες τα δημοκρατικά δικαιώματα, τις ελευθερίες του λαού, όχι μόνο σε συνθήκες πανδημίας αλλά και στο διηνεκές, θα καταστέλλονται με τον σκληρότερο τρόπο. Οι προσαγωγές και η αστυνομική βία είναι κομμάτι μιας ευρύτερης πολιτικής περιστολής δημοκρατικών ελευθεριών. Μιας πολιτικής που νομοθετεί την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δια του “περιορισμού τους, που χτυπάει την απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό μέσω του νόμου Χατζηδάκη.

Για να υποχρεώσουν το λαό να αποδεχτεί την φτώχεια, την ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα. Για να αποδεχτεί να είναι πανάκριβο το ρεύμα, το νερό, τα βασικά είδη ανάγκης.

Η υπεράσπιση στο δικαίωμα στη πολιτική δράση, η υπεράσπιση του δικαιώματος στη διαδήλωση και την κινητοποίηση, είναι υπόθεση όλων μας! Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να περάσει η ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής δράσης.

Απαιτούμε:

-Να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές!

-Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

- Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!




Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τσαλαπάκης Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας

Μαρκετάκη Αθηνα




Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.