Ψήφισμα που απευθύνουμε σε κάθε σωματείο, σύλλογο και μαζικό φορέα των Χανίων



Από τον Νοέμβριο και ειδικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η εκπαιδευτική κοινότητα των Χανίων είναι ανάστατη με την πρόθεση του Υπουργείου να κλείσει υφιστάμενο λύκειο της πόλης μας προκειμένου να μετατραπεί σε Πειραματικό.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης, που χρόνια αναδεικνύει η εκπαιδευτική κοινότητα, ήρθε στην επιφάνεια με τη χειρότερη μορφή του.

Το ότι έχει να χτιστεί σχολείο 20 χρόνια στην πόλη μας, τα πάνω από 50 τμήματα που λειτουργούν σε κοντέινερ και προκάτ αίθουσες, η έλλειψη σε αίθουσες εργαστηρίων, βιβλιοθήκης, παιδιά που κάνουν μάθημα κάτω από τις σκάλες, περιφερόμενα τμήματα, είναι μόνο μερικά παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας.

Η ασφαλής σχολική στέγη, πρέπει να είναι προτεραιότητα και μέγιστο μέλημα όλων μας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλη τη νέα γενιά, για τα παιδιά μας!

Η απαίτηση μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σύγχρονα ασφαλή σχολεία, με αξιοπρεπείς συνθήκες λειτουργίας, είναι αυτό που αξίζει και πρέπει να έχουν τα παιδιά μας.

ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ!

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε να κλείσει κανένα σχολείο στα Χανιά.

Ούτε να το σκέφτεστε!

Σε ενδεχόμενη τέτοια απόφαση προειδοποιούμε πως θα νεκρώσει όλη η πόλη. Θα μας βρείτε απέναντί σας!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, αντί να κλείνει σχολεία, να αναλάβει την ευθύνη της και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την ανέγερση νέων δημόσιων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων που να καλύπτουν το σύνολο των εκπαιδευτικών αναγκών στα Χανιά για όλα τα παιδιά!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

Τσαλαπάκης Αντώνης

Η Γ. Γραμματέας

ΜΑρκετάκη Αθηνά




Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.