Καταγγελία σε μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων

 



Το ΔΣ του ΣΕΠΕ Χανίων καταγγέλλει το μέλος του ΔΣ εκλεγμένο με την παράταξη της ΔΗΣΥ, Νεκτάριο Πετράκη, που δε συμμετέχει στην απεργία-αποχή ,και όπως ο ίδιος δήλωσε έχει ολοκληρώσει την Α2 φάση της ατομικής αξιολόγησης σε 5 νεοδιόριστους του σχολείου του.

Μάλιστα ενημέρωσε το ΔΣ πως και ο ίδιος και η παράταξή του από την αρχή αυτής της υπόθεσης έχουν διαφωνήσει με την απεργία-αποχή.

Η αλήθεια όμως είναι πως εδώ και 4 χρόνια ο κλάδος σύσσωμος δίνει μια παλικαρίσια μάχη απέναντι σε λυτούς και δεμένους (κυβέρνηση, δημοσιογραφικές γραφίδες του συστήματος, κ.ά), προκειμένου να μην περάσει η κατηγοριοποίηση των σχολείων, να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η μόρφωση των μαθητών και μαθητριών μας, να μη μετατραπούν τα παιδιά και οι οικογένειές τους σε πελάτες και οι εκπαιδευτικοί σκυφτοί υπηρέτες μια αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.

Και σε αυτή τη μάχη μετράμε μόνο νίκες!

Με τη μεγαλειώδη απεργία του Οκτώβρη του 2021 που ξεπέρασε το 90% και τους 100.000 απεργούς στους δρόμους, με τη συντριπτική συμμετοχή στη συνέχεια στα ενιαία κείμενα, με την παραδοχή της ήττας του Υπουργείου ακόμα και σήμερα στην ατομική αξιολόγηση, που προκειμένου να περάσει όπως-όπως τον αντιεκπαιδευτικό σχεδιασμό του έσυρε για ακόμα μια φορά στα δικαστήρια τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.

Όπλα μας σε αυτόν το αγώνα εδώ και 4 χρόνια έχουν αποτελέσει οι συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, που διασφαλίζουν την ενιαία στάση όλων των συναδέλφων από άκρη σε άκρη της χώρας. Θυμίζουμε εδώ την ομόφωνη απόφαση της 92ης Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση του αγώνα και απεργία-αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Μια απόφαση που ο ίδιος ο συνάδελφος ως αντιπρόσωπος στη Γ.Σ. της ΔΟΕ ψήφισε και στη συνέχεια καταπάτησε. Θυμίζουμε το ομόφωνο κείμενο οδηγιών της ΔΟΕ που καλεί όλους και όλες τους διευθυντές και διευθύντριες, προϊσταμένους και προϊσταμένες να συμμετέχουν στην απεργία-αποχή.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στη στάση αυτή του μέλους της ΔΗΣΥ. Μέχρι σήμερα πανελλαδικά κανένας διευθυντής/ντρια ή προϊστάμενος/μενη δεν έχει απομακρυνθεί από τη θέση του με απόφαση του υπουργείου καθώς η συμμετοχή στην απεργία αποχή, είναι νόμιμη και η απεργία αυτή επανακηρύσσεται εγκαίρως από τα συνδικαλιστικά μας όργανα. Ο αγώνας θα συνεχίσει να μας βρίσκει ενωμένους και συσπειρωμένους στο σωματείο μας.

Καλούμε το συνάδελφο, να υπογράψει την απεργία αποχή και να σταματήσει τις οποιες διαδικασίες έχουν σχέση με την ατομική αξιολόγηση τώρα. Σε κάθε άλλη περίπτωση αφήνουμε στην κρίση του, αν πρέπει να παραμείνει στο ΔΣ, αφου δεν μπορεί να υλοποιήσει όσα καλεί η ΔΟΕ να πράξουμε.

Τα σχολεία μας την επόμενη μέρα της ατομικής αξιολόγησης χρειάζονται εκπαιδευτικούς στη θέση του διευθυντή/ντριας ή προϊσταμένου/νης και όχι διοικητικούς υπαλλήλους για τις θέσεις αυτές. Με γνώμονα αυτή την Αρχή, οι αποφάσεις του κλάδου προστατεύουν όσους έχουν οριστεί σε θέσεις ευθύνης.

Όλοι εμείς, οι πολλοί, αποφασισμένοι, προχωράμε μπροστά!


Το ΔΣ του

 ΣΕΠΕ Χανίων

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΠΕ Χανίων 28 Μάρτη

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.