Συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, ενάντια στην κατηγοριοποίηση – εμπορευματοποίηση. 5η κεντρική δράση για το 2024. Κυριακή 14 Απριλίου, 7:00 μ.μ.

 



Διαδικτυακή Εκδήλωση της Δ.Ο.Ε.

«Επίκαιρα ζητήματα και αντιπαραθέσεις για την Ειδική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση – Τεκμηριωμένες ερευνητικές διδακτικές πρακτικές»


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο πλαίσιο του αγώνα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου ξεκίνησε η υλοποίηση του τρίτου κύκλου των δράσεων/ διαδικτυακών εκδηλώσεων που έχουν διατυπωθεί στα ενιαία κείμενα και έχουν αναρτηθεί από τις σχολικές μονάδες. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί το 27ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο (σε συνεργασία με την Παγκύπρια Ομοσπονδία) στην Αλεξανδρούπολη, με πολύ σημαντικές εισηγήσεις και με την παρουσίαση της τελευταίας έρευνας της Δ.Ο.Ε. για το εργασιακό άγχος και την εργασιακή εξουθένωση καθώς και τρεις διαδικτυακές δράσεις για το 2024.

Το σύνολο των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν και φέτος περιλαμβάνει επιστημονικές ημερίδες/συνέδρια, ερευνητικές καταγραφές και ερωτηματολόγια αποτύπωσης των απόψεων των εκπαιδευτικών, ηλεκτρονικές εκδόσεις των πρακτικών των ημερίδων, κοινές εκδηλώσεις με εκπαιδευτικούς φορείς (εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, γονεϊκούς φορείς, Παιδαγωγικά Τμήματα), στη βάση των αιτημάτων του Κλάδου, έτσι ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη την πολιτική κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.

Η μαζική μας συμμετοχή στις Εκδηλώσεις αποτελεί άλλη μια μορφή αγώνα, στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης της 92ης Γενικής Συνέλευσης, για την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, του κοινωνικού αγαθού της γνώσης των μαθητών μας, της παιδαγωγικής μας υπόστασης, της εργασίας μας και της δημοκρατικής λειτουργίας των σχολείων. Αποτελεί ένδειξη ενότητας και αντίστασης απέναντι στις δικαστικές προσφυγές, στις διαρκείς πιέσεις και απειλές του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και τα φαινόμενα αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και συνειδητής παραπληροφόρησης που σημειώνονται με ένταση σε όλη τη χώρα, από τους διοικητικούς και εποπτικούς μηχανισμούς του νεοεπιθεωρητισμού, μπροστά στην αταλάντευτη στάση χιλιάδων Σχολείων που ανάρτησαν τα ενιαία κείμενα και στη γενναία αντίσταση δεκάδων χιλιάδων συναδέλφων με τη συμμετοχή τους στην Α/Α από την ατομική αξιολόγηση/χειραγώγηση.

Το σύνολο των δράσεων που θα υλοποιηθούν αποτελούν μια προσπάθεια εκπαιδευτικής, παιδαγωγικής και κοινωνικής παρέμβασης, που θα τεκμηριώσει θέσεις και αιτήματα του κλάδου, θα εξοπλίσει το εκπαιδευτικό κίνημα, θα αναδείξει την εφαρμοζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιείται η πέμπτη διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, με τίτλο: «Επίκαιρα ζητήματα και αντιπαραθέσεις για την Ειδική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση – Τεκμηριωμένες ερευνητικές διδακτικές πρακτικές».


Εισηγητής:

Garry Hornby, Ομότιμος Καθηγητής Ειδικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Plymouth

 

Συντονιστής: Αναστασίου Δημήτρης, Καθηγητής Ειδικής Αγωγής στο Southern Illinois University




Η Εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο youtube στον σύνδεσμο:

https://youtube.com/live/DLFAFnIK558?feature=share (ελληνικό)


https://youtube.com/live/Eqh6NpZU1OY?feature=share (αγγλικό)


Οι ερωτήσεις προς τους ομιλητές μπορούν να κατατίθενται γραπτά στον σύνδεσμο:

https://forms.gle/faJJPnU6WBxSLybp8

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Ενισχύουμε τη βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Χανίων

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.