ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

 


Συνάδελφοι,

πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν να λειτουργούν και στο νοσοκομείο μας τα “απογευματινά χειρουργεία” επί πληρωμή των ασθενών.

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε άλλωστε, βγήκε και ο αναλυτικός τιμοκατάλογος του νόμιμου «γρηγορόσημου» που θα πληρώνει ο ασθενής ανά κατηγορία χειρουργείου και η πληρωμή ανά κατηγορία εργαζομένου.

Επίσημα μας λένε δηλαδή ότι δεν πρόκειται να γίνει καμιά αύξηση στους μισθούς, που παραμένουν καθηλωμένοι για πάνω από 12 χρόνια, και ότι για να συμπληρώσουμε το εισόδημά μας, μας προτείνουν να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες, μετά από το κανονικό ωράριο και τις εφημερίες μας για να τα “παίρνουμε” από τους ασθενείς και να λέμε και ευχαριστώ γιατί έτσι ενισχύεται τάχα το εισόδημά μας. Ακόμα και αυτοί που τώρα αρνούνται να συμμετέχουν, στο τέλος θα εξαναγκαστούν να το κάνουν!

Η κυβέρνηση απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και καταργεί την ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας.

Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες που αποτελούν το 40% του συνόλου και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα, χωρίς να αναγκάζονται να ξανά πληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό “φακελάκι” στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής της ντροπής. Όπως ξεκαθάρισε πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, δεν σκοπεύει να προσλάβει το αναγκαίο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Αντί γι’ αυτό δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να μπαίνουν στο νοσοκομείο και να φέρνουν ή να βρίσκουν "πελατεία". 

Ξέρουμε καλά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής, αφού και η μέχρι στιγμής εμπειρία από άλλα νοσοκομεία της χώρας το αποδεικνύει : κανείς ασθενής δεν επιλέχθηκε από τη λίστα αναμονής και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις επρόκειτο για επείγουσες επεμβάσεις (κάταγμα στο ΠΑΓΝΗ) που εκβιάστηκαν οι πάσχοντες να πληρώσουν.

Εμείς και σαν εργαζόμενοι στο ΕΣΥ γιατροί και υπόλοιπο προσωπικό, αλλά και σαν δυνητικά ασθενείς οι ίδιοι ή οι οικογένειές μας , δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια να παρακολουθούμε τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Έχουμε ήδη πληρώσει πανάκριβες εισφορές και δεν θα δεχτούμε να αναπληρώσουμε για αυτά που δικαιούμαστε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμμετάσχουν σ' αυτό το αναχρονιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, όπου όποιος είχε την οικονομική δυνατότητα να “αγοράζει “την υγεία του επιβίωνε, ενώ οι άλλοι πέθαιναν περιμένοντας τη σειρά τους.

Οι ίδιοι οι ασθενείς θα πρέπει να πιέσουν για αλλαγή της νομοθεσίας και να απαιτήσουν να πληρώνονται οι συμμετέχοντες σε απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία μέσω των ασφαλειών τους, που έχουν ήδη χρυσοπληρώσει.

Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.


Απαιτούμε:

  • Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

  • Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία.

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας >20%. Επαναφορά του 13ου - 14ου μισθού, "ξεπάγωμα" της διετίας 2016-2017 και των τριετιών.

  • Αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας. Ένταξη στα ΒΑΕ. Επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

  • Άμεση απόσυρση της ΚΥΑ για τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία

  • Καλούμε και όλο το χανιώτικο λαό να διεκδικήσει μαζί μας δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας και να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης για δήθεν καλύτερη εξυπηρέτηση στα απογευματινά χειρουργεία.

  • Συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου Τετάρτη 24 Απρίλη 14:00

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 

ΤΣΑΛΑΠΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 Ο Γενικός Γραμματέας

ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ ΑΘΗΝΑ




Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Καμία ανοχή στις πιέσεις της κ. Παντελάκη Σ.Ε.Ε.

Έκπτωση στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας για αγορές από το κατάστημα της ΑΒΕΑ

Νέα «τρομοκρατική» εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘΑ για αντικατάσταση στελεχών εκπαίδευσης - Στάση Εργασίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.