ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ!

 



ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ.


Ο ΣΕΠΕ Χανίων καταδικάζει την άθλια ενέργεια της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, που, σαν λαγός του Υπουργείου, επιχειρεί να εκφοβίσει και να κλιμακώσει την επίθεση στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς παραπέμποντας στο πειθαρχικό 3 νεοδιόριστους συναδέλφους του ‘21 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν και δύο νεοδιόριστοι του ΄20 που απέχουν αλλά δεν τους παραπέμπουν σε πειθαρχικό, γιατί η διοίκηση γνωρίζει καλά την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου και τον τρόπο που ενιαία και οργανωμένα η ΔΟΕ απαιτεί την άμεση εφαρμογή της.

Πρόκειται για ανυπόστατη και άθλια ενέργεια, γιατί στρέφεται ενάντια σε συναδέλφους που συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις της ομοσπονδίας, στην απεργία-αποχή που είναι σε πλήρη ισχύ και απολύτως νόμιμη. Το γνωρίζουν καλά. Οι συνάδελφοι με τη στάση τους αγωνίζονται μαζί με τον κλάδο ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών μέσω της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης.

Με τέτοιες αυταρχικές πρακτικές επιβεβαιώνουν οι ίδιοι ότι, ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, έχει στριμώξει για τα καλά το ΥΠΑΙΘΑ και την Κυβέρνηση. Αυτοί που απεργάζονται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια και «κόφτες» των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, με νέα νομοσχέδια μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και μονιμοποίηση τμημάτων με 23-24 μαθητές, δεν μπορούν να πείσουν κανέναν ότι η λεγόμενη αξιολόγηση είναι για το καλό μας και καταφεύγουν σε αυταρχικές πρακτικές.

Απέναντι στον εκφοβισμό και τις απειλές που κραδαίνουν θα μας βρουν συσπειρωμένους στα σωματεία μας. Απέναντι στον αυταρχισμό θα βρουν ενιαία, μαζική, αγωνιστική στήριξη των συναδέλφων μας.

Ξεκαθαρίζουμε πως κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης του δικαιώματος συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, κάθε απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι.

Απαιτούμε άμεση ανάκληση της παραπομπής – ούτε σκέψη για πειθαρχική δίωξη. Είναι για εμάς αιτία πολέμου. Δεν θα περάσει!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ -ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ!

ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος 

Μαυρογεννακης Γιώργος 

Η Γ.Γραμματέας

Χαραλαμπάκη Αργυρώ 


-------------------------------------------



Για την αυταρχική ενέργεια της ΔΙ.ΠΕ. Ροδόπης να παραπέμψει σε πειθαρχικό εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή.

Εν μέσω θέρους, η Διευθύντρια Π.Ε. Ροδόπης, με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο, παραπέμπει στο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο 3 νεοδιόριστους/ες εκπαιδευτικούς του 2021 που συμμετέχουν στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις της, «διότι δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».

Κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. βλέποντας πως οι αγωνιστικές διαθέσεις των εκπαιδευτικών δεν κάμπτονται αλλά συνεχίζουν στις μαζικές διαδικασίες τους (Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, Ολομέλεια Προέδρων, 93η ΓΣ ΔΟΕ) να αποφασίζουν συνέχιση του αγώνα απαντά με την κλιμάκωση της τρομοκρατίας, με βάση το τοπίο που διαμόρφωσε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών της 15/3/2024. Κι αυτό παρά την απόφαση – δικαίωση για τον αγώνα του κλάδου, του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που ανοίγει τον δρόμο για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων συναδέλφων μας, δίνοντας ταυτόχρονα απάντηση σε Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και ΔΙ.Π.Ε., που αξιοποιούν με εκβιαστικό - τιμωρητικό τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο σύνδεσης της μονιμοποίησης των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης των σχολείων.

Η, για πρώτη φορά, παραπομπή εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή κατά της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης», σε πειθαρχικό αποτελεί σοβαρή αντιδημοκρατική και αυταρχική κλιμάκωση στην πορεία εφαρμογής της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής της κυβέρνησης που υπηρετεί τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης-κατηγοριοποίησης της δημόσιας παιδείας.

Η παραπομπή έρχεται κατόπιν των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει:

Ο αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε υποστέλλεται, ούτε τρομοκρατείται.

Συνεχίζουμε αποφασιστικά και αγωνιστικά με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

Υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε πλήρως και μέχρι τη νίκη τους συναδέλφους μας που παραπέμπονται.

Απαιτούμε την άμεση και πλήρη απόσυρση της παραπομπής.

Στηρίζουμε την παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ροδόπης 5/8/2024 και ώρα 11:00.


Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ 2020 ΚΑΙ 2021 ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε αυταρχικό κατήφορο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.