Ψήφισμα συμπαράστασης για το εργοδοτικό έγκλημα στο Ρέθυμνο με νεκρό τον εργαζόμενο Μανώλη Αφράτη



O 38χρονος εργαζόμενος Μανώλης Aφράτης εργαζόταν στην εταιρεία «Γαλακτοκομική Αμαρίου Α.Ε.» του ντόπιου επιχειρηματία Μανουκαράκη και έχασε την ζωή του στις 21 Μαΐου του 2020, όταν, στο χωρίς καμία συντήρηση φορτηγό σκοτώστρα, που τον υποχρέωσαν να οδηγάει, έσπασαν τα φρένα και ανατράπηκε.

Από τότε έχουν περάσει σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια με την οικογένεια του Μανώλη να βιώνει ένα συνεχή Γολγοθά, όπου, πέρα από τον πόνο και την απώλεια, έρχεται αντιμέτωπη με ένα ολόκληρο σύστημα που προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση. Αρχικά η εισαγγελέας έθεσε την υπόθεση στο αρχείο. Η εταιρεία έστειλε για καταστροφή το φονικό φορτηγό που αποτελούσε τεκμήριο του εγκλήματος. Ο διορισμένος από την τροχαία πραγματογνώμονας αγνόησε προκλητικά κάθε ευθύνη της εταιρείας. Ένα ολόκληρο σύστημα τοπικών εξουσιών δήλωσε εμπράκτως την ταξική του ιδιότητα…

Δεν υπολόγισαν, όμως, ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που ορθώθηκε από τον κόσμο της εργασίας, που, σταθερά και επίμονα, έδωσε το παρών σε αμέτρητα καλέσματα γνωστοποίησης της υπόθεσης, μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες. Η δολοφονία ενός ακόμα εργαζομένου στο βωμό του κέρδους πήρε πρωτόγνωρες διαστάσεις δημοσιότητας και το κουκούλωμα που επιχείρησαν δεν πέρασε. 

Την 1η Ιούνη ξεκίνησε η εκδίκαση σε πρώτο βαθμό του ποινικού σκέλους της υπόθεσης, με απανωτές διακοπές και σκόπιμες κωλυσιεργίες ώστε να καμφθεί το ηθικό της οικογένειας και του αλληλέγγυου κόσμου. Το δικαστήριο κάτω από την πίεση της ταξικής αλληλεγγύης αναγκάστηκε να εκδώσει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του επιχειρηματία: Δύο χρόνια από αμέλεια με τριετή αναστολή… Τόσο κοστολογείται για το κράτος και τους μηχανισμούς του η ανθρώπινη ζωή.

Καθημερινά η εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι ματώνουν για να κερδοφορούν τα αφεντικά. Οι εργαζόμενοι/ες βρίσκονται συνεχώς κάτω από τη μπότα της μισθωτής εργασίας. Τα αφεντικά έχουν τους μηχανισμούς και την τρομοκρατία, η εργατική τάξη έχει για όπλο την ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη και με αυτά πρέπει να πορευτεί ακόμα μία φορά. Η μάχη που δίνει η οικογένεια του Μανώλη για δικαίωση είναι μία μάχη που αφορά όλη την εργατική τάξη. Αυτός ο αγώνας πρέπει να κερδηθεί. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!

Τον Νοέμβρη έρχονται ακόμα δύο δίκες, μέσα σε λίγες ημέρες, για την υπόθεση του Μανώλη. Οι πολλές δίκες, οι συνεχείς αναβολές αυτών και οι κωλυσιεργίες έχουν σκοπό να εξοντώσουν ψυχικά και οικονομικά την οικογένεια του Αφράτη και όλους όσοι στέκονται πλάι τους και ζητούν ΔΙΚΑΙΩΣΗ. Να μη τους περάσει!


ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΑΦΡΑΤΗ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ 

ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίων 30 ημερών

Στρατιωτικό Πρατήριο Χανίων - Το Πρατήριο στα Χανιά βρίσκεται στην ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ 1

Πρατήριο Στρατού & Στρατιωτική Λέσχη

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΔΟΕ

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αποτελεί την ένωση όλων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Ελλάδας, των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή των Συλλόγων Ελλήνων Δασκάλων και Νηπιαγωγών του Εξωτερικού. Ιδρύθηκε το 1922. Μέλη της ΔΟΕ είναι σύλλογοι εκπαιδευτικών από όλη την Ελλάδα. Σκοπός της Δ.Ο.Ε. είναι η βελτίωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η προάσπιση των επαγγελματικών συμφερόντων του κλάδου και η συμβολή στη βελτίωση όλης Παιδείας του Ελληνικού λαού.

ΙΠΕΜ-ΔΟΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών – Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΙΠΕΜ-ΔΟΕ) είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, τελεί υπό την αιγίδα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και έχει έδρα στην Αθήνα. Σκοπός του είναι η επιστημονική μελέτη και τεκμηρίωση εκπαιδευτικών θεμάτων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η επιστημονική, παιδαγωγική και συνδικαλιστική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση μελετών αντίστοιχων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού. Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με ΑΕΙ, ειδικούς επιστήμονες ερευνητές, αντίστοιχους φορείς, σωματεία, επιστημονικές ενώσεις και εκδίδει το Επιστημονικό Βήμα του Δασκάλου.

ΑΔΕΔΥ

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είναι συνδικάτο των εργαζομένων του ελληνικού δημοσίου τομέα. Η ΑΔΕΔΥ ιδρύθηκε τον Μάιο του 1926 ως Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων Ελλάδος η δραστηριότητα της οποίας ανεστάλη κατά τη διάρκεια του καθεστώτος Μεταξά και επανιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1947 ως ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ αποτελούν οι υπάλληλοι των υπηρεσιών του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των ΟΤΑ. Ο αριθμός των μελών της υπολογίζεται σε περίπου 311.000 και συνολικά οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 565.454. Η συνομοσπονδία περιλαμβάνει 46 συνδικάτα. Υπάρχουν 47 περιφερειακά γραφεία. Η ηγεσία ανήκει στην Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 17 μέλη. Η ΑΔΕΔΥ είναι μετά την ΓΣΕΕ, η δεύτερη μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση στην Ελλάδα. Η ΑΔΕΔΥ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.